OK! goes to Dubai

EXCLUSIV Ramona Gabor: „Te costă 4.000 de euro pe lună ca să ai un trai decent în Dubai! Viaţa e scumpă“

EXCLUSIV Ramona Gabor: „Te costă 4.000 de euro pe lună ca să ai un trai decent în Dubai! Viaţa e scumpă“ camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

La un an de la întâlnirea cu OK! în malibu, vedeta a renunţat la ideea de a se muta în America şi a pus punct unei relaţii de doi ani.

Înainte de a-şi vizita familia din Ro­mânia, anul acesta, am vi­zitat-o noi în Dubai şi am realizat această şedinţă foto în care ne-a de­monstrat că este un model profesi­onist. Şi dacă anul trecut o lăsam în Malibu cu gândul de a se muta în America şi de a începe acolo un business, anul acesta am descoperit-o în locul care i-a devenit „acasă“ în ultimii şapte ani. Şi-a contruit aici o carieră, a făcut cursuri de gemologie pentru a evalua diamantele şi se gândeşte tot mai serios să înceapă o nouă afacere. S-a despărţit recent de iubitul ei şi priveşte optimist spre un viitor care, speră ea, se va aşterne lin în faţa ei pre­cum tot destinul său de până acum.

Ne întâlnim la fix un an de când te-am vizitat în America, acasă la sora ta, Monica. Ce s-a întâmplat cu tine în acest an? Ştiu că îţi doreai să te stabileşti acolo.

Ramona: Da, planul meu iniţial era să fac o schimbare în viaţa mea şi să am parte de un nou început în Los Angeles, pentru că am fa­milie acolo, o am pe Monica. Şi am crezut că era timpul pentru o schimbare, dar am întâm­pinat câteva obstacole şi mi-am dat seama că sistemul e atât de diferit şi că trebuia să o iau efectiv de la zero. Iar eu am construit atât de mult aici, în Dubai, relaţii, conexiuni, prietenii, afaceri şi am realizat că nu are rost să încep ca un nou-născut într-o ţară în care legile sunt diferite, când deja am o viaţă minunată aici. Aşa că m-am întors în Dubai.

Dar ştiu că plănuiai să demarezi un business acolo. Vrei să faci acest lucru acum, aici?

Da, eu mereu am fost puţin confuză în ceea ce priveşte alegerile şi abia acum am învăţat că trebuie să îţi asumi că în viaţă nu ai întotdeau­na răspunsurile la tot ceea ce vrei tu, trebuie să ai multă răbdare şi să aştepţi momentul po­trivit. Trebuie să faci paşi mărunţi către visul tău. Eu voiam totul de-a gata. Acum, fiind mai matură, am mai multă experienţă de viaţă şi mi-am dat seama că trebuie să mă relaxez, să iau viaţa aşa cum este, să nu mă grăbesc pen­tru nimic. Şi da, îmi doresc să am un business al meu, vreau un produs al meu din zona de beauty, pe care să-l vând şi tot experimentez tot felul de produse, dar nu sunt hotărâtă, sunt încă confuză, pentru că sunt de toate pe piaţă şi trebuie să ai echipa potrivită, să nu faci totul pe cont propriu, aşa cum am făcut înainte. Am învăţat foarte mult din greşelile pe care le-am făcut.

Dar care este diferenţa între a începe un business aici şi a începe un business în Los Angeles?

Aici e mult mai uşor. Costă destul de mult, dar nu e un proces sinuos, trebuie să ai un avocat care îţi face toate actele. Acolo este foarte diferit şi greu, dacă nu eşti rezident. Trebuie să te încadrezi în anumite reguli mult mai stricte. Aici ştiu mersul, ştiu la ce uşă să bat, acolo e totul nou.

Spuneai anul trecut că ţi-ai cumpărat un apartament aici şi că te vei muta, dar nici acum nu este gata. Când te vei muta în noua casă?

De fapt, apartamentul l-am achiziţionat pentru a avea o proprietate în Dubai, pentru că îmi place mult acest oraş şi orice întorsă­tură ar lua viaţa mea, să am un loc în care să mă întorc. Iubesc Dubaiul! Este mai mult o investiţie, nu ştiu dacă voi locui sau îl voi în­chiria. E un fel de apart-hotel, complet mobi­lat şi cu toate facilităţile. Se află la cinci minu­te de Dubai Marina şi l-am cumpărat pentru că va fi aproape şi de expoziţia Dubai 2020, cea mai mare din lume şi mi s-a părut OK ca investiţie.

Cât costă să îţi iei un apartament aici?

Undeva la 300.000-400.000 de euro. Un fel de studio, garsonieră, este 150.000 euro.

Şi ce beneficii ai dacă ai o proprietate aici?

Dacă apartamentul este peste 1 mil. AED, adică peste 250.000 euro, atunci viza de rezidenţă este pe proprietate. De-asta l-am şi cumpărat, pentru că am vrut să nu mai depind de nicio companie pentru viză.

Şi tu cum ai devenit rezident fără să ai o proprietate?

Eşti angajatul unei companii şi atunci ai viză de rezidenţă pe doi ani, pe care trebuie să o reînnoieşti dacă vrei să rămâi.

Foarte multe fete sunt fascinate de mirajul străinătăţii. Cât te costă pe lună să ai un trai OK aici?

Depinde de stilul de viaţă pe care îl ai. Dacă vrei să îţi închiriezi singur o casă decentă, doar chiria ar fi peste 2.000 euro, cheltuielile cam la fel, deci vreo 4.000 de euro ca să ai un trai bun, decent. Viaţa e scumpă.

S-au schimbat multe de când te-ai mutat?

Eu sunt aici de şapte ani, dar nu mi se pare că s-au schimbat prea multe. Au introdus taxe şi au mai crescut preţurile în restaurante şi în supermarketuri, dar au scăzut puţin chiriile.

Ce-ţi lipseşte cel mai mult din viaţa de acasă?

Natura, verdeaţa, asta îmi plăcea şi în Los Angeles. Te duci pe dealuri şi pe munte şi te oxigenezi. Aici nu ai unde.

Modifică Setările