Interviu

EXCLUSIV Ruxandra Săraru (61): „În izolare, am trăit momente fericite. Fericirea în doi. Simplă, dar perfectă”

EXCLUSIV Ruxandra Săraru (61): „În izolare, am trăit momente fericite. Fericirea în doi. Simplă, dar perfectă” camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Am stat de vorbă cu omul de presă Ruxandra Săraru despre cariera îndelungată, dar şi despre satisfacţiile din plan personal.

Născută în Bucureşti, în 1959, fiica scriitorului Dinu Săraru a intrat prima la Facultatea de Istorie şi Filosofie, pe care a absolvit-o Magna cum Laude. Destinul, însă, i-a pregătit alt traseu profesional Ruxandrei Săraru (61). Intrată în radio, încă din 1990, tot acolo o găsim şi astăzi, pregătind cu drag şi dăruire emisiunea Oameni care mişcă România, la Radio România Actualităţi. În toţi cei 30 de ani de presă pe care-i are la activ, a lucrat şi în televiziune, însă a revenit, de fiecare dată, bucuroasă la marea sa dragostea, radioul.

Aveţi o vitalitate extraordinară! Cum de reuşiţi să vă menţineţi pozitivă, cu zâmbetul pe buze, în aceste vremuri?

Cred că este o trăsătură de familie, vitalitatea. Iar faptul că sunt pozitivă este un mod de a răspunde, de multe ori ştrengăreşte, realităţii. Îmi place să cred că am reuşit să-mi păstrez o minte şi un suflet adolecescentine. Asta nu că ar fi, de multe ori, o calitate. Dar, a fi cu zâmbetul pe buze este răspunsul meu la aceste vremuri.

Apropo de vremurile pe care le trăim, cum vi s-a schimbat viaţa în pandemie?

Pandemia, pe lângă imensa durere şi imensele neajunsuri pe care le-a adus, a creat şi numeroase oportunităţi pe care trebuie să învăţăm să le fructificăm. De pildă, pe plan profesional, am trecut pe digital imediat. Am folosit platformele Skype, WebEx sau Zoom, care îmi sunt acum la îndemână, cu ajutorul prietenei mele jurnalista Maria Ţoghină. Pe plan personal, a fost o etapă, în mod paradoxal, fericită. Cu tot neajunsul lockdown-ului, am ajuns să ne cunoaştem mai bine, eu şi partenerul meu de viaţă Valentin-Veron Toma (n.r. doctor în psihiatrie şi antropolog). Am trăit momente fericite pe care, altfel, viaţa nu ni le-ar fi putut oferi. Fericirea în doi. Simplă, dar perfectă. Financiar, nu s-a modificat nimic. Tot rate, tot cheltuieli gospodăreşti. Pe plan psihic, a fost o refacere după cea mai recentă operaţie făcută al ultimo minuto chiar la începutul pandemiei. În rest, sărbători doar în doi. Un timp de regăsire.

Modifică Setările