Dosarele VIP

Fabuloasa viaţă a cumnatei lui John F. Kennedy. Lee Radziwill s-a măritat cu un prinţ şi rivazila cu sora sa, Jackie

Fabuloasa viaţă a cumnatei lui John F. Kennedy. Lee Radziwill s-a măritat cu un prinţ şi rivazila cu sora sa, Jackie camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Sora ei mai mare, Jacqueline, s-a măritat cu un preşedinte. Chiar şi-aşa, mezina familiei, partea mai puţin cunoscută a familiei Bouvier, a reuşit să-şi facă un nume al ei.

E drept că această Lee este mai puţin cunoscută în cultura pop decât ico­nul fashion Jackie Kennedy. Cei din înalta societate americană a anilor '60 nu erau, însă, străini de farmecul surorii mai mici a Primei Doamne, care se bu­cura de un anturaj de A-listeri, deţinea un simţ estetic care îl concura pe al lui Jackie şi trecea prin trei mariaje îndelung mediatizate. „Nu sunt sora mai mică a nimănui!“, spunea o Lee conştientă de propria ei importanţă.

Cu trei ani şi jumătate mai mică decât Jacqueline, blonda Caroline Lee Bouvier, pe numele ei de fată, era sora aventuroasă dintre cele două. Lee a fost atrasă încă de mică de lumea mo­dei, alegând ca prim job pe cel de asistentă a redactorului şef de atunci al revistei Harper’s Bazaar.

Acest lucru i-a pavat drumul către primul mariaj, la doar 20 de ani, cu publicistul Michael Temple Canfield, cu care a început o relaţie încă de la 15 ani. Două luni mai târziu, sora mai mare reuşea, însă, s-o eclipseze zdra­văn cu propriul ei eveniment nupţial: Jackie devenea mireasa lui John F. Kennedy. Gelozie? Lee n-ar recunoaşte niciodată. Până la urmă, asocierea cu primul cuplu al Americii îi adu­cea şi ei avantaje. Dacă Prima Doamnă a fost, vreodată, privită ca o imagine a perfecţiunii în vestimentaţie i se datorează şi acestei surori, care i-a influenţat stilul. Problema cu Lee este că această fashionistă cam cădea în păcatul adulterului. S-a întâmplat în timpul primului ei mariaj, unul încheiat în 1958, după ce sora lui Jackie a început o aven­tură cu un bărbat cu un statut mai pe gusturile ei elitiste.

Este vorba despre Prinţul Stanislaw Radziwill, un aristocrat polonezo-lituanian, cu care Lee s-a căsătorit în anul 1959, dobândind, odată cu acest mariaj, şi titulatura de Alteţa Sa Regală Prinţesa Caroline Radziwill. Avantaj Lee. Doi copii mai târziu, şi anume Anthony şi Anna, şi după încă două înşelăciuni din partea... prinţesei, una chiar cu viitorul soţ al lui Jackie, Aristotel Onassis, şi această căsnicie se duce pe apa sâmbetei. Rivalitatea construită încă din copilărie cu sora ei a fost complicată, aşadar, de poveştile pe care amândouă le-au avut cu armato­rul grec.

După o relaţie on-off de cinci ani cu Onassis, Lee i-a făcut acestuia cunoştinţă cu sora sa, devenită între timp văduvă. Desigur că lui Lee nu i-a picat bine când a aflat de logodna celor doi, în 1968, dar a trecut peste acest mo­ment şi a asistat la nunta soţilor Onassis, chiar din poziţia de domnişoară de onoare. Ultimul „I do“ al lui Lee a fost în anul 1988, când aceasta s-a căsătorit cu regizorul hol­lywoodian Herbert Ross.

Un mariaj urmat, în stilul binecunoscut al lui Lee, de un divorţ, în 2001, în urma căruia aceasta a revenit la numele Radziwill, cel cu origini aristocratice. O viaţă cu suişuri şi coborâşuri pentru aceas­tă „prinţesă“ din înalta societate, care a trăit, printre altele, durerea pierderii fiului ei, An­thony, răpus de cancer. Lee, în schimb, a murit din cauze naturale în locuinţa ei din New York, anul trecut, la vârsta onorabilă de 85 de ani.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările