News

Familia Regală, alături de Klaus Iohannis la depunerea jurământului pentru noul mandat. Prima Doamnă a absentat

Familia Regală, alături de Klaus Iohannis la depunerea jurământului pentru noul mandat. Prima Doamnă a absentat camera-retro icon Vezi galeria 23 poze

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost invitaţi în Parlament să participe la depunerea jurământului preşedintelui pentru un nou mandat.

Sâmbătă, pe 21 decembrie, Klaus Werner Iohannis şi-a preluat, în mod oficial, noul mandat, după depunerea jurământului în Parlament. La sesiunea solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului României au participat şi Custodele Coroanei şi Principele consort, la invitaţia preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Un alt invitat special a fost Emil Constantinescu, fostul preşedinte al statului în perioada 29 noiembrie 1996 – 20 decembrie 2000.

Klaus Iohannis a fost deosebit de elegant la această ceremonie solemnă, în costum negru cu papion. Din păcate, el nu a mai fost însoţit, ca data trecută, de Carmen Iohannis, care a preferat să rămână la Sibiu.

De altfel, preşedintele României a avut, zilele acestea, agenda încărcată cu tot felul de evenimente legate de comemorarea celor 30 de ani scurşi de la Revoluţia Română din 1989, dar şi unele religioase, specifice acestei perioade, la care a participat alături de premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestăţii Sale, presidency.ro