Lifestyle

Fără măşti şi distanţare, 4000 de oameni vor petrece. Premiile Brit Awards deschid şirul reîntoarcerii la normal pentru britanici

Fără măşti şi distanţare, 4000 de oameni vor petrece. Premiile Brit Awards deschid şirul reîntoarcerii la normal pentru britanici

Englezii sunt asiguraţi că vor culege roadele campaniei de vaccinare în masă. Din iunie vor putea să meargă în concedii, iar premiile Brit Awards deschid şirul evenimentelor care încep să semene cu cele dinaintea pandemiei.

Ceremonia face parte dintr-o serie de evenimente-test, supravegheate de guvernul britanic, care încearcă să respecte promisiunea făcută de prim-ministrul Boris Johnson, cu privire la revenirea la normalitatea pre-Covid, începând cu 21 iunie.

O mulţime de 4000 de oameni va petrece fără mască sau distanţare fizică, scrie CNN.

Guvernul face acest experiment, după ce britanicii s-au vaccinat masiv. Peste 10 milioane şi-au făcut şi rapelul deja.

În felul acesta, oficialii vor să vadă ce se întâmplă şi ce acţiuni pot lua pe viitor într-o lume post-pandemică.

Ceremonia se va desfăşura pe 11 mai, cu o audienţă de 4.000 de persoane, dintre care 2.500 vor fi cadre medicale şi 1.500 invitaţi.

Astfel, premiile Brit Awards, dedicate muzicii britanice, vor avea loc cu public anul acesta.

Participanţii vor fi obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ, realizat înainte de eveniment. În timpul spectacolului, ei nu vor trebui să se distanţeze unul de celălalt. De asemenea, li se cere să se testeze şi după spectacol, pentru a urmări orice posibilă transmitere a virusului între membrii publicului.

„Nu numai că vom sărbători muzica şi artiştii care ne-au ajutat să traversăm pandemia, dar sperăm că va oferi o soluţie pentru întoarcerea muzicii live, pe care fanii şi artiştii o au în suflet”, a declarat Geoff Taylor, directorul executiv al Brit Awards.

 

Comentarii

Modifică Setările