Royals

Felipe şi Letizia trec prin clipe grele. Un membru al familiei regale merge la închisoare

Felipe şi Letizia trec prin clipe grele. Un membru al familiei regale merge la închisoare

MADRID, SPAIN - APRIL 16: (L-R) Queen Letizia of Spain, President of Portugal Marcelo Rebelo de Sousa and King Felipe VI of Spain attend a dinner gala for the President of Portugal Marcelo Rebelo de Sousa at the Royal Palace on April 16, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Borja Benito - Pool/Getty Images)

Nori negri se abat din nou asupra familiei regale spaniole, după ce oamenii au reuşit să uite scandalul dintre Regina Letizia şi soacra sa, Regina Sofia, unul care s-a lăsat cu repercusiuni în public.

Ei bine, acum, un membru al acestei case regale (prin alianţă, ce-i drept) va merge la mititica. Este vorba despre cumnatul Regelui Felipe, Iñaki Urdangarin, soţul Infantei Cristina, care a fost condamnat pe 12 iunie la cinci ani şi zece luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

Prinţesa Cristina şi Inaki Urdangarin în zilele lor mai bune

Fostul handbalist spaniol a fost găsit vinovat de către Curtea Supremă Spaniolă pentru numeroase capete de acuzare, printre care fraudă şi evaziune fiscală, dar nu şi pentru cel privind fals în acte.

Cazul lui Iñaki Urdangarin (50) a fost deschis în 2010, când cumnatul regelui a fost acuzat că a profitat de legăturile sale regale pentru a câştiga contracte legate de fondurile publice şi a le deturna către cheltuieli particulare.

Probleme în paradisul regal

În urma acestuia scandal şi a anchetării soţului său, Infantei Cristina i-a fost retras titlul regal în 2015, de către fratele său, Felipe, act cu care aceasta a fost de acord, susţinând că avea de acord să renunţe la el în mod voluntar.

Este posibil ca Iñaki Urdangarin să facă apel la Curtea Constituţională şi, dacă acesta este acceptat, să amâne sentinţa şi mersul la închisoare. Iñaki Urdangarin şi Infanta Cristina sunt căsătoriţi din anul 1997 şi au împreună patru copii, trei băieţi şi o fată.

Modifică Setările