Case Regale

Femeia care a provocat un scandal mai mare decât Meghan Markle! O americancă divorţată a pus familia regală pe jar, a schimbat istoria monarhiei britanice

Femeia care a provocat un scandal mai mare decât Meghan Markle! O americancă divorţată a pus familia regală pe jar, a schimbat istoria monarhiei britanice camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Era americană şi divorţată. S-a îndrăgostit nebuneşte de moştenitorul tronului, care ar fi făcut aproape orice pentru ea. Sună cunoscut?

Nu e vorba deloc despre Meghan Markle, ci despre Wallis Simpson, amanta lui Edward al VIII-lea, care a devenit cauza celui mai mare scandal regal din secolul al XX-lea.

Ea a schimbat istoria monarhiei britanice şi, de asemenea, se spune că aproape a distrus Windsor. Cine era doamna Simpson şi de ce avea o reputaţie atât de proastă?

A devenit peste noapte cea mai detestată femeie din Marea Britanie şi motivul numeroaselor teorii ale conspiraţiei.

Cum a început amorul cu chipeşul prinţ? Este povestea unei femei fatale, pe lângă care Meghan Markle pare o amatoare.

Regele care a abdicat

Edward Windsor, prinţul Ţării Galilor şi unchiul Elisabetei a II-a, era frumos, sportiv şi foarte popular. S-a răzvrătit de multe ori împotriva regulilor rigide ale monarhiei britanice, precum şi a obligaţiilor pe care membrii ei trebuie să le îndeplinească.

Urma la tron şi avea viitorul înainte. Dar a cunoscut-o pe femeia fatală Wallis Simpson la una dintre petrecerile frecvente de la palat. Soţul acesteia era un invitat constant. De la o simplă discuţie, prinţul s-a îndrăgostit iremediabil.

După cum a mărturisit ulterior, americanca l-a încântat cu independenţă, graţie şi inteligenţă. Afecţiunea sa s-a transformat rapid într-o adevărată obsesie.

Curtea regală, precum şi guvernul şi parlamentul britanic, au aflat despre această poveste foarte repede. Părinţii prinţului, adică regele George al V-lea şi regina Maria nu şi-au ascuns nemulţumirea faţă de faptul că femeia americană a apărut în viaţa fiului lor. Wallis a fost denumit în mod derizoriu „acea femeie” şi toată lumea din jurul lui Edward a crezut că pasiunea lui va trece foarte repede.

Cu toate acestea, a fost complet diferit. Povestea era în plină expansiune, iar departamentul special de Poliţie din Londra a concluzionat că prinţul este complet prins sub mrejele doamnei Simpson.

La rândul ei, doamna Simpson a devenit obsedată de moştenitorul tronului şi el era gata să facă orice pentru ea şi să-i îndeplinească toate capriciile. Interesant este faptul că presa britanică nu scrisese încă despre asta, pentru că în acel moment se considera că jurnaliştii nu ar trebui să critice un membru al familiei regale. Deşi relaţia a fost păstrată secret pentru o vreme, scandalul a izbucnit atunci când fotografiile cuplului au apărut în titluri în aproape toate ziarele străine.

Edward al VIII-lea a trebuit să preia tronul după moartea regelui George al V-lea, dar nu a dorit să renunţe la dragostea sa. Urmarea a fost abdicarea, lăsând locul fratelui său, tatăl Elisabetei a II-a.

Urcat pe tron la 20 ianuarie 1936, după moartea tatălui său, Regele George al V-lea, Edward a abdicat după nici un an, la 11 decembrie, după ce Coroana nu i-a acceptat relaţia cu Wallis.

 

Comentarii

Modifică Setările