Case Regale

Fernando & Carlos Fitz-James Stuart: totul despre nepoţii cei chipeşi ai extravagantei Ducese de Alba

Fernando & Carlos Fitz-James Stuart: totul despre nepoţii cei chipeşi ai extravagantei Ducese de Alba camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Se trag dintr-o veche familie nobilă din Spania şi sunt nepoţii celei mai bogate femei din regat.

Un duce şi un conte cât se poate de chipeşi, care duc mai departe povestea Ducesei de Alba. În 2014, la vârsta de 88 de ani, dispărea dintre noi una dintre cele mai extravagante femei nobile din istorie. Este vorba despre spanioloaica Cayetana Fitz-James Stuart, mai cunoscută ca Ducesa de Alba, una dintre cele mai bogate aristocrate din lume, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari şi peste 40 de titluri nobiliare, o femeie cu trei mariaje la activ şi şase copii şi nouă nepoţi care-i duc, astăzi, moştenirea mai departe.

Cea mai bogată femeie din Spania a iubit viaţa şi-a trăit-o la limită, scandalizând opinia publică prin relaţiile ei amoroase neconforme cu statutul nobiliar şi prin numeroasele operaţii estetice care i-au schimonosit chipul. Dacă e să fim sinceri, Ducesa de Alba n-a fost chiar o frumuseţe nici în tinereţe, în ciuda etichetei de femeie fatală care avea să se lipească de ea, însă printre moştenitorii ei se numără doi tineri nobili care par desprinşi din poveştile Disney cu prinţi şi prinţese. Sunt cei doi băieţi ai actualului şef al Casei de Alba, fiul cel mare al ducesei, pe numele lui Carlos Fitz-James Stuart.

Exponatul nr.1, Fernando Fitz-James Stuart, Duce de Huéscar şi moştenitor al Ducatului de Alba, după tatăl lui, are 31 de ani şi arată minunat. Din 2018, acest aristocrat cu look de Hollywood este bărbatul unei singure femei, superba Sofía Palazuelo Barroso, pe care ducele a întâlnit-o în anii de studenţie, la Madrid. În septembrie 2020, Fernando şi Sofia au devenit părinţii unei fetiţe, Rosario, micuţa fiind cea care va fi, într-o bună zi, următoarea Ducesă de Alba, călcând pe urmele extravagantei sale străbunici.

Una peste alta, în Spania, Fernando este cunoscut ca un tânăr muncitor şi responsabil. Pe lângă administrarea bunurilor familiei de Alba, ducele lucrează şi la Banca Santander din Madrid de mai bine de cinci ani. Licenţiat în Marketing, viitorul Duce de Alba a aplicat pentru un post de stagiar, iar cei care-l cunosc spun ca acesta şi-a câştigat jobul permanent cu multă muncă şi disciplină. Deşi Fernando a trăit întotdeauna la Madrid, oraşul lui de suflet este Sevilla, acolo unde a călătorit frecvent încă de mic, pentru a petrece timp cu familia mamei lui, Matilde Solís, şi cu bunica lui, Cayetana.

Deşi nu are caracterul deschis şi jovial pe care l-a avut Ducesa de Alba, nepotul acesteia a avut întotdeauna o relaţie foarte bună cu ea. Ca atare, bogata Cayetana nu l-a uitat atunci când a făcut împărţirea averii, lăsându-i acestuia moştenire somptuosul Palacio de las Dueñas din Sevilla.

Exponatul nr.2 şi fratele mai mic al moştenitorului ducatului este leit Fernando, are 30 de ani şi răspunde la titlul nobiliar de Carlos Fitz-James Stuart, Conte de Osorno. La sfârşitul lunii mai, acesta a fost eroul celei mai glamouroase nunţi din înalta societate spaniolă (în limitele impuse de pandemie), cu 300 de invitaţi adunaţi la Palatul Liria din Madrid, pentru a fi martorii uniunii chipeşului conte cu mireasa sa, Belén Corsini, care provine dintr-una din cele mai bogate familii de afacerişti spanioli.

Despre al doilea născut al actualului Duce de Alba ştim că este un tip sportiv, pasionat de navigaţie, dar şi de peisajul rural spaniol, un conte care se deplasează prin Madrid pe o motocicletă şi căruia îi place să-şi petreacă verile în comunitatea exclusivisită Sotogrande din Andaluzia. Contele de Osorno este licenţiat în Afaceri la Colegiul pentru Studii Internaţionale (CIS) din Madrid, iar mai târziu şi-a finalizat formarea în Boston (Statele Unite).

O pregătire care îl face cât se poate de potrivit pentru administrarea, alături de fratele lui, a activelor Casei de Alba: zece palate emblematice şi nouăsprezece castele, una dintre cele mai mari colecţii de artă care cuprinde lucrări de Rubens, Rembrandt, Goya sau Renoir şi o bibliotecă de 18.000 de volume, cu lucrări de o valoare incalculabilă, precum scrisorile din călătoriile lui Cristofor Columb sau o copie a primei ediţii a lui “Don Quijote de La Mancha”.

„Băieţii mei sunt minunaţi, până acum mi-au oferit doar fericire. Avem o relaţie normală, bazată pe o mare afecţiune reciprocă”, spune, mândru, al nouăsprezecelea Duce de Alba, în vârstă de 73 de ani, despre moştenitorii uneia dintre cele mai importante familii aristocrate din lume, ce datează încă din secolul XV.

Foto: Profimedia, Getty Images

Comentarii

Modifică Setările