News

Fiica marelui Dem Rădulescu, actriţa Irina Rădulescu, la OK! Popcorn Show: “Sunt convinsă că tata a fost acolo, alături de mine, la filmări!”

Fiica marelui Dem Rădulescu, actriţa Irina Rădulescu, la OK! Popcorn Show: “Sunt convinsă că tata a fost acolo, alături de mine, la filmări!”

Irina Rădulescu, fiica actorilor Dem Rădulescu şi Adriana Şchiopu, a fost invitata noastră de azi la prima ediţie a emisiunii OK! Popcorn Show, la care a depănat amintiri despre tatăl său şi a povestit despre primul ei rol într-un lungmetraj, pelicula “Urma”, regizată de Dorian Boguţă.

La 33 de ani, actriţa Teatrului Mic, Irina Rădulescu, va fi din 6 martie pe marile noastre ecrane cu debutul său în film – “Urma” dezvăluindu-ne-o într-un rol foarte interesant, dintr-o poveste surprinzătoare. Dispariţia unui om – fratele personajului Irinei în film. Şi o investigaţie poliţistă care ne duce acolo unde nu ne-am fi imaginat. Un film plin de suspans, care adună câteva debuturi interesante, pe lângă cel al Irinei: un Dorian Boguţă pentru prima oară regizor de lungmetraj şi o Mădălina Ghenea la primul ei rol într-un film românesc. Nişte resurse pe care Dorian Boguţă a ştiut să le folosească surprinzător, pentru că vedem o altă Mădălina Ghenea, bunăoară. Iar dacă filmul are o scenă de nuditate ea nu este realizată cu Mădălina Ghenea, ci cu Irina Rădulescu, cea care marchează astfel un debut deloc timid în film.

“De la bun început, Dorian a vorbit despre atmosfera filmului. Şi atmosfera e un concept despre care se vorbeşte din ce în ce mai rar, nu ştiu de ce, dar e ceea ce ne defineşte ca oameni, deşi noi nu ne dăm seama. Fiecare situaţie de viaţă pe care o trăim e definită prin atmosferă. Iar filmul respiră prin această atmosferă, dincolo de acţiune, pentru că este un policier cu elemente de thriller”, explică Irina.

Dacă în film este o debutantă de succes, în teatru, însă, Irina are o frumoasă experienţă . A jucat prima oară pe scenă la 6 ani. “Mi-a plăcut mult. Dar eu eram fascinată de etapa premergătoare: la cabină, la machiaj. Eu, la primul spectacol, mi-am adus trusa cu rujuri, cu tot ce trebuia”, şi-a amintit Irina, râzând.

“Ai mei au avut grijă să am o educaţie dezvoltată în mai multe direcţii. Ca să-mi ofere portiţe, doar-doar voi face altceva. În anul în care tata a murit, chiar înainte să se ducă, ştiu că i-am spus mamei, aşa, în treacăt, într-o discuţie: Ce-ar fi dacă m-aş face actriţă? Ea a apucat să-i spună tatălui meu şi nu ştiu cum el a simţit nevoia chiar cu câteva zile înainte să moară să aibă o discuţie foarte serioasă cu mine şi să-mi spună: Tu să cauţi întotdeauna adevărul, să cauţi să fii sinceră, autentică. Să cauţi simplitatea şi adevărul. Şi ştiu că m-a şi mirat. Adică, bun, am înţeles că mama i-a zis, dar mi s-a părut o abordare directă. Însă se spune că oamenii simt când se apropie sfârşitul şi pesemne a simţit nevoia să-mi transmită asta”, a fost una dintre mărturisirile impresionante ale Irinei la OK! Popcorn Show.

“Sunt convinsă ca tata m-a ajutat în această experienţă la Urma. Noi am avut mereu comunicarea asta… Întotdeauna, şi în momentele cele mai grele, parcă simt o fâlfâială de aripă. Aşa că nu m-am întrebat ce ar spune dacă ar vedea filmul, pentru că sunt convinsă că tata m-a ajutat, că a fost acolo, alături de mine”, a mai spus Irina.

Urmăreşte mai jos interviul complet cu Irina Rădulescu la OK! Popcorn Show.

 

Foto: Instagram