Dosarele VIP

Fiica marelui mafiot John Gotti - de la prinţesa mafiei la vedetă TV, o viaţă plină de tragedii: "Şi acum plâng noaptea!"

Fiica marelui mafiot John Gotti - de la prinţesa mafiei la vedetă TV, o viaţă plină de tragedii: "Şi acum plâng noaptea!" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Povestea vieţii ei nu este lipsită de drame. Iar totul a început surprinzător: Victoria Gotti susţine că tatăl ei a furat-o de la spital la naştere, pentru că pe atunci nu aveau bani să plătească serviciile medicale

Azi în vârstă de 58 de ani, Victoria Gotti a devenit scriitoare şi vedetă de reality show - pentru că a ales să iasă în lumină şi să îşi exploateze povestea, dorind, în acelaşi timp, să fie acceptată, nu arătată cu degetul, dar conştientizând totodată că întreaga controversă din jurul numelui său vinde bine. John Gotti, tatăl ei, a fost un nume greu în istoria mafiei, care a ajuns capul familiei Gambino din New York. El este cel care a ordonat uciderea unui alt mafiot celebru şi puternic, Paul Castellano, în decembrie 1985, pentru a prelua puterea şi a conduce cel mai influent sindicat al crimei din America. În 1992, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar şase ani mai târziu, a fost diagnosticat cu cancer la gât. A fost operat, dar cancerul a revenit, Gotti decedând în închisoare în 2002, la 61 de ani. A lăsat în urmă cinci copii, dintre care Victoria este cea mai cunoscută.

Ea a povestit în amănunt despre viaţa ei ca fiică a capului mafiei - unul care, însă, la naşterea ei nu era puternic şi bogat. În 1962, când a venit pe lume Victoria, John Gotti avea doar 22 de ani şi a fost nevoit să-şi fure fiica din spital pentru că nu avea bani să plătească serviciile medicale. "Eu glumesc şi spun că aceasta a fost cea mai bună dintre ilegalităţile comise de tata", declară Victoria, care spune că viaţa ei nu a fost roz deloc. Din contră. A trebuit să se obişnuiască cu lipsa tatălui, mereu plecat cu diverse afaceri sau condamnat. Până în 1968, ajunsese deja de trei ori la închisoare. "Am crescut mai mult fără tata, iar noi eram cinci copii", spune ea. Mulţi critici consideră, însă, că Victoria a plusat prea mult în relatările ei subliniind că au fost multă vreme săraci, încercând să obţină simpatia publicului. "Din cauza ocupaţiei tatălui meu, am devenit puţin nevrotică, timidă. Mereu eram tăcută într-o cameră cu persoane străine. M-am maturizat foarte repede şi tata obişnuia să glumească despre faptul că am cinci ani şi merg spre 55 de ani."

"Lipsa constantă a tatălui meu de-acasă şi-a spus cuvântul asupra familiei. El nu venea acasă decât ca să mănânce şi să doarmă. Într-un final, a cedat nervos şi mama", povesteşte Victoria, care spune că mama ei l-a înjunghiat pe John Gotti într-o ceartă, iar Victoria a văzut totul. Pe măsură ce tatăl ei a urcat pe scara ierarhică a mafiei şi viaţa lor a devenit mai bună. "Am părăsit sărăcia!", spune ea, dar cu timpul, în sufletul ei a crescut dorinţa de a avea o viaţă normală. Aşa că atunci când l-a cunoscut pe Carmine Agnello, care i-a devenit soţ. a crezut că el e şansa ei la normalitate. Tatăl ei nu-l plăcea deloc, dar Carmine nu se temea de el. Între timp, fratele ei mai mic a fost ucis - lovit cu maşina de un vecin. Drama a marcat profund familia - mama ei a încercat să se sinucidă, iar vecinul în cauză a dispărut, presupunându-se că Gotti se răzbunase în stil mafiot: îl răpise şi îl omorâse. "Dacă îmi pare rău pentru moartea vecinului? Să fiu sinceră, nu. Mama nu şi-a mai revenit după ce Frankie a fost călcat de maşină. De fapt, nimic n-a mai fost la fel de-atunci în familia noastră". În mijlocul acestei tragedii, Gotti a acceptat hotărrea fiicei de a se mărita cu Carmine: schimbarea a survenit, spune ea, pentru că nu mai voia să piardă un copil. Se temea că Victoria va fugi cu Carmine dacă el nu şi-ar fi dat acceptul. 

În 1984, Victoria s-a căsătorit - dar a aflat la o investigaţie medicală că avea un risc ridicat de cancer şi că, până la 25 de ani, ar fi putut avea nevoie să i se facă histerectomie. De aceea a decis să-şi întemeieze o familie cât mai rapid. Anul următor, a urmat o nouă lovitură pentru Victoria - primul ei copil, o fetiţă pe nume Justine, s-a născut moartă. Dar Victoria şi-a revenit şi în următorii ani a născut trei fii: pe Carmine Jr., pe John şi pe Frank. Totul se întâmpla exact în anii în care John Gotti ordonase uciderea lui Paul Castellano şi preluase conducerea mafiei. "Din acel moment, n-a existat zi de la Dumnezeu ca tata să nu apară în ziare", spune Victoria. Paradoxal, însă, deşi s-a descris ca fiind timidă şi traumatizată de atenţia oamenilor - după ce Gotti a fost închis, exact asta a făcut Victoria: a căutat atenţie. Dar, spune ea, într-un mod pozitiv. În 1997 a publicat primul ei roman. Au urmat alte două cărţi în 1998 şi 2000. Anul următor, însă, a venit o altă lovitură: chiar soţul ei, Carmine, a fost arestat şi condamnat la nouă ani de închisoare. Pentru că... avea o afacere ilegală. Cum altfel, într-o familie de mafioţi?, s-ar întreba mulţi. În 2002, devastată de moartea tatălui ei în închisoare. Victoria a decis să se rupă de tot ce îi făcea rău şi a demarat divorţul de Carmine. Apoi şi-a continuat cariera - a scris pentru New York Post, a colaborat cu Fox Television, a mai publicat două cărţi, cea mai de răsunet fiind cea din 2009: "This Famili of Mine: What It Was Like Growing Up Gotti". Din 2004 în 2005 a avut şi un reality show, "Growing Up Gotti", a fost concurentă în 2012 la "Celebrity Apprentice" şi a apărut la diverse evenimente mondene şi premiere - foto sus: alături de John Travolta, Kelly Preston şi 50Cent, la premiera filmului despre viaţa tatălui ei. Iar în 2019 a produs un documentar chiar despre ea - "Victoria Gotti: My Father's Daughter".
Foto: Profimedia, Instagram

 

Comentarii

Modifică Setările