Lifestyle

Filantropie sau business? Miliardarul Bernard Arnault pune fabricile de parfum să producă dezinfectanţi

Filantropie sau business? Miliardarul Bernard Arnault pune fabricile de parfum să producă dezinfectanţi camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Mai bogat decât Bill Gates, dar şi mai pragmatic decât ceilalţi miliardari ai lumii, francezul care deţine mărcile de lux Louis Vuitton, Christian Dior şi Moët&Chandon vine în sprijinul sistemului sanitar.

Posesorul unei averi de 107,6 miliarde de dolari şi acţionarul majoritar al grupului Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernard Arnault (71) a înţeles că, într-o perioadă în care populaţia nu mai e dispusă să cheltuiască pentru produse de lux, ci pentru cele de bază, strategia de piaţă trebuie să se schimbe odată cu vremurile.

În contextul crizei coronavirusului, omul de afaceri francez a decis ca fabricile de parfumuri ale companiei sale să înceapă să producă cantităţi substanţiale de dezinfectanţi şi produse de igienizare, din care compania va dona spitalelor fără stocuri, consemnează Financial Times.

Nu ştim dacă igienizanţii LVMH vor avea arome subtile pariziene, dar cert e că fabricile care, de regulă, produc parfumuri scumpe pentru Christian Dior, Guerlain şi Givenchy, vor scoate pe piaţă materialele sanitare atâta timp cât este necesar, în aşa fel încât un număr cât mai mare de oameni să se poată proteja în faţa răspândirii virusului.

Bernard Arnault nu este la primul gest caritabil. În 2019, a doua zi după incendiul care a afectat Catedrala Notre Dame din Paris, Arnault a anunţat transferul imediat al sumei de 200 de milioane de euro pentru reconstrucţia monumentului.

La finalul anului trecut, miliardarul francez Bernard Arnault l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, conform Real-Time Billionaires List a revistei americane Forbes, după fondatorul şi CEO-ul Amazon Jeff Bezos, după ce LVMH a achiziţionat compania americană Tiffany.