News

Filmul „Fiul lui Saul”, câştigător la Bafta 2017

Filmul „Fiul lui Saul”, câştigător la Bafta 2017

”Fiul lui Saul” a adjudecat un nou trofeu! Filmul în care joacă actorul din România, Levente Molnar, a câştigat, duminică seara, premiul BAFTA la categoria ”cel mai bun film străin”.

Filmul ”Fiul lui Saul” a reuşit să impresioneze juriul BAFTA, premii cunoscute drept ”Oscarurile britanice”, şi să câştige în detrimentul filmelor precum "Dheepan", "Julieta", "Mustang" si "Toni Erdmann".

Înainte de a urca pe scenă pentru a revendica premiul, actorul clujean Levente Molnar a defilat pe covorul roşu cu o foaie albă pe care era scris mesajul „#REZIST”. Gestul său, în solidaritate cu protestatarii români, n-a fost trecut cu vederea. Fotografia pe care Molnár a postat-o pe contul personal de Facebook s-a viralizat în cel mai scurt timp, reuşind să adune peste 6.000 de aprecieri şi peste 3.000 de distribuiri în doar câteva ore. Românii au fost impresionaţi de gestul artistului şi au ţinut să îi mulţumească pentru susţinere.

În pelicula ”Fiul lui Saul”, care a primit premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la ediţia 2016 a prestigioasei gale, Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Levente Molnár, născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. A colaborat cu personalităţi precum Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian, potrivit informaţiilor de pe site-ul său.

foto: Facebook