Interviu

Flick alias Domnul Rimă nu mai are emisiune la Antena Stars. "Nu mai ştiam când e duminică, când e joi!"

de admin

Flick alias Domnul Rimă nu mai are emisiune la Antena Stars. "Nu mai ştiam când e duminică, când e joi!" camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Este unul dintre cei mai buni entertaineri ai momentului, în România, şi e la fel de cunoscut atât pe radio, cât şi pe TV. Iată ce spune despre plecarea de la Antena Stars.

După postul de DJ-i la Radio ZU, job care l-a consacrat datorită talentului poetic pe care îl are, câmpineanul Andrei Sebastian Filcea, cunoscut drept Flick sau Domnul Rimă, a continuat cu rolul de prezentator al matinalului de la Antena Stars, dar şi cu joburile în online care s-au înmulţit în ultima vreme. Pandemia de coronavirus a schimbat, cumva, datele problemei, însă Flick nu se plânge. Împreună cu DJ-ul Radio ZU am făcut un Jurnal de Carantină. Iată ce ne-a povestit simpaticul prezentator.

Cum te-a prins perioada asta? Cum te-ai reorganizat profesional de când a fost instituită starea de urgenţă?
Flick: M-a prins bine. Spre deosebire de alţi prieteni care au copii, familie, mă bucur că statutul de single mă ajută în această situaţie, sunt liniştit. M-a prins bine în sensul în care chiar aveam nevoie de o perioadă d-asta de odihnă pentru că eu nu prea mă odihneam. În weekend-uri aveam evenimente prin ţară, în vacanţe când plecam vizitam mult, mergeam pe jos. Nu mă odihneam deloc. Profesional, am renunţat la emisiunea de la TV unde aveam expunerea cea mai mare. Acolo intram în contact cu mulţi cameramani, machioze, băieţii care ne cablau, invitaţi şi am renunţat de comun acord cu conducerea de la Antena Stars. Aşadar, am rămas cu emisiunea de la Radio ZU, unde mă văd doar cu Popescu, ceea ce e bine. Mă bucur că aşa mai ies din casă. Altfel, nu mai ştiam când e duminică, când e joi.

Eşti unul dintre românii care nu au cum să respecte 100% carantina. Cum faci să te expui cât mai puţin (job, cumpărături)?
Le cuplez. Când ies la job, în drumul meu către casă am şi hipermarketul, mă opresc, acolo îmi fac cumpărăturile. Îmi pun masca, ţin distanţa, în alte condiţii nu ies din casă. Nu am câine de plimbat, nu prea le am cu sportul. Cred că am ieşit o dată, de două ori într-o lună de zile să alerg în jurul blocului ca să mai fac puţină mişcare. O dată pe săptămână vin cu bicicleta la radio. Îmi pun masca, evident. Nu stau foarte departe, fac 20 de minute cu bicicleta până la Radio ZU.

Cum vezi, din punctul tău de vedere, redresarea după această perioadă, fie că vorbim despre cea economică, fie că vorbim despre cea personală?
Nimic nu va mai fi la fel, asta e clar. Economic va fi mai greu, mai lung. Dacă am stat 2 luni în izolare din punctul de vedere al sănătăţii, economic cred că un an minim va dura până se va întâmpla redresarea. Dacă începem să mergem la muncă, economia o să-şi revină. Mie nu mi se pare că este la fel de gravă ca în 2008. Personal, nu există o schimbare majoră în viaţa mea acum ca să se pună problema de redresare personală. Pur şi simplu am mai mult timp liber să dorm, să mă uit la filme, să mă joc. Profesional, la fel. Radioul merge, lucrez şi online, nu e vreo modificare extremă ca să mă reorientez.

În perioada aceasta, ce-ţi lipseşte din viaţa „liberă” şi ce ai descoperit că făceai inutil?
Inutil nu făceam neapărat multe. Ce aş spune că-mi lipseşte în perioada asta, într-adevăr, sunt întâlnirile cu prietenii, în oraş, la restaurant, la terase. Îmi lipseşte şi o vacanţă. De Paşte ar fi trebuit să plec în vacanţă, la final de martie ar fi trebuit să fiu în Finlanda, pentru un proiect. Îmi lipsesc socializarea face to face şi vacanţa.

Care este marea emoţie pe care ai trăit-o în ultima perioadă?
Emoţii personale n-am prea trăit, doar aşa ce consum la televizor, văd pe net. Uite, pot să mărturisesc că m-a emoţionat solidaritatea aceasta vizavi de cadrele medicale, vizavi de oamenii din prima linie. Altfel... nu prea au fost lucruri care să mă emoţioneze.

Se spune că povestea asta ne-a schimbat pe toţi. Cum îţi vezi viaţa după COVID - 19?
Nu o văd foarte schimbată. Dacă radioul va merge, online-ul daca merge ca şi acum este ok. Aşadar, profesional nu văd să intervină schimbări majore. Nu ştiu, s-ar putea să o simt la nivel de apropriere umană, de interacţiune, de ieşit în grupuri mari, de mers la club. Cu siguranţă, povestea asta ne va distanţa, ne va separa, dar, ne descurcăm, suntem fiinţe adaptabile. Nu e neapărat cea mai grea încercare. Să nu uităm că au fost războaie. Dacă nu se întinde foarte mult economic, o să fie OK.

Modifică Setările