News

Fost finalist în show-ul Supravieţuitorul: "Am fost bătut de antrenorul de sărituri cu schiurile"

Fost finalist în show-ul Supravieţuitorul: "Am fost bătut de antrenorul de sărituri cu schiurile"

Pe Iulian Pîtea îl ştiţi, probabil, din show-ul Supravieţuitorul, care a fost difuzat, în 2016, la Pro TV. Este tânărul de 20 de ani din Braşov, clasat pe locul II, după câştigătorul Lucian Lupu (Zapp) şi înaintea singurei fete din concurs, Otniela Sandu. Iulian, primul din stânga

Probabil că puţini au reţinut că tânărul din concursul de suprvieţuire este sportiv de performanţă, unul dintre cei mai buni săritori cu schiurile din România, care a participat chiar şi la Olimpiada de la Sochi.

Iulian Pîtea a revenit, zilele acestea, în atenţia media, după ce el şi un coleg de-al lui săritor, Eduard Torok, au vrut să sară în două etape ale Turneului celor patru Trambuline din Austria şi Germania, s-au deplasat până în Garmisch-Partenkirchen, iar acolo au aflat că federaţia roână i-a retras din concurs.

Mai mult, într-un interviu incendiar publicat azi în ziarul Gazeta Sporturilor, Iulian îl acuză pe fostul lui antrenor de sărituri cu schiurile, Florin Spulber, că l-a bătut crunt în 2015, dovedind incidentul care a avut loc în Slovenia cu o poză pe care i-a făcut-o un coleg.

Antrenorul i-a reproşat atunci că a acumulat kilograme (săritorii cu schiurile trebuie să fie supli), iar când Iulian i-a răspuns că şi fiul acestuia este în aceeaşi situaţie, a fost luat la bătaie.

"Eram în şedinţă, în Slovenia, lângă Kranj. 27 noiembrie 2015, pe la ora 11. A avut mereu un reproş. Că am kilograme în plus. În ziua aia mi-a bătut obrazul că am mâncat prea mult. I-am spus că am făcut-o împreună cu fiul lui, care e şi el săritor. Atunci s-a înfierbântat. Mi-a strigat să nu-l bag în aceeaşi oală şi pe copil. I-am spus că ăsta e adevărul. Ţin minte doar că m-a lovit de mai multe ori în cap şi m-a dat cu capul de o margine. A intrat Eduard Torok (colegul lui Iulian, n.r.) şi a urlat la el. El s-a încuiat în cameră, probabil şi-a dat seama de ce făcuse. Torok m-a fotografiat. Eram plin de sânge pe jumătate din cap. Sincer, eram în stare de şoc, nici nu-mi aduc aminte de prima poză făcută după.", spune sportivul în interviul pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat de ce nu i-a făcut plângere antrenorului, fostul supravieţuitor spune că l-a dat în judecată, dar a renunţat apoi la caz în urma presiunilor şi a promisiunilor de la lot: lui Iulian i s-a promis că va fi susţinut financiar la o şcoală de sărituri cu schiurile de la Innsbruck (una dintre cele mai bune din lume).

O primisiune pe care, spune Iulian, mai marii de la lot nu au respectat-o.

Modifică Setările