News

Fosta gimnastă Silvia Stroescu relatează de la Campionatul Mondial din Japonia: "Nu avem voie să ieşim din camere, suntem păziţi”

de admin

Fosta gimnastă Silvia Stroescu relatează de la Campionatul Mondial din Japonia: "Nu avem voie să ieşim din camere, suntem păziţi” camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Fosta campioană olimpică, actualmente arbitru în concursuri, face dezvăluiri despre condiţiile drastice impuse de niponi.

Criza pandemică obligă oficialii, la nivel global, să ia măsuri fără precedent. Şi, dacă Olimpiada de la Tokyo s-a ţinut după un an, cu maximă stricteţe, nici Campionatul Mondial de Gimnastică nu face excepţie.

Ajunsă în Kitakyshu, oraşul care găzduieşte competiţia în perioada 18-24 octombrie, fosta gimnastră Silvia Stroescu, actualmente arbitru internaţional, a dezvăluit pentru "Prosport" ce măsuri au luat japonezii din cauza pandemiei Covid-19.

"Totul este foarte strict", spune ea. "Nu avem voie să ieşim din camerele de hotel. Mâncarea ne este lăsată în faţa uşii. Suntem preluaţi de autobuze, care ne lasă direct la sală. După ce ne terminăm treaba la sală, revenim în hotel. Tot timpul suntem păziţi. Ni s-a explicat că, dacă încercăm să ieşim din hotel şi suntem opriţi de către poliţie, vom fi duşi la secţia de poliţie, până când vom fi recunoscuţi de către cineva dintre oficialii Comitetului de Organizare al Campionatului Mondial, iar apoi vom fi conduşi direct la aeroport, deoarece nu am respectat măsurile impuse de ei, le-a povestit Silvia Stroescu celor de la "ProSport".

Totuşi, Marian Drăgulescu, gimnastul care ne-a reprezentat în concurs, a postat un filmuleţ de la sala de mese, semn că sportivii au o posibilitate mai largă de mişcare.

România este reprezentată la Campionatul Mondial de Gimnastică de Marian Drăgulescu (40), care din păcate a ratat calificarea în finala de la sărituri, şi de tânăra Mara Ceplinschi (16), calificată la individual compus şi la sol şi considerată de antrenori "noua Nadia".

FOTO: Facebook, Instagram, Profimedia

Comentarii

Modifică Setările