News

Fosta soţie a lui Elton John l-a dat în judecată pe artist. "Dacă am ajuns să mă culc cu bărbaţi pentru că nu am întâlnit femeia potrivită?", spune Elton.

Fosta soţie a lui Elton John l-a dat în judecată pe artist. "Dacă am ajuns să mă culc cu bărbaţi pentru că nu am întâlnit femeia potrivită?", spune Elton.

Pentru cei care nu ştiau, Elton John a fost însurat între 1984 şi 1988 cu Renate Blauel, de profesie inginer de sunet. De ce s-a întors ea acum în viaţa starului, cu tunete şi fulgere?

Pentru că Renate (67) nu este deloc încântată de faptul că Elton John povesteşte despre ea şi relaţia lor în mult prea sinceră autobiografie a lui, Me, publicată anul trecut în luna octombrie. Cu atât mai mult cu cât Elton îşi aminteşte în cele mai mic amănunt ziua nunţii lor, de exemplu: s-a întâmplat de Valentine's Day în 1984, în Darling Point, Sydney, când Renate a purtat la gât o inimă cu 63 de diamante primită cadou de la Elton. Mirele o ceruse în căsătorie cu doar 4 zile în urmă, într-un gest descris de el în carte drept nebunie curată. Dar asta nu este tot. Renate s-a simţit complet umilită de întrebarea despre care Elton spune că îl bântuie acum, la 73 de ani: "Dacă am ajuns să mă culc cu bărbaţi pentru că nu am întâlnit femeia potrivită?". Dificilă întrebare şi, la drept vorbind, ar trebui să fie deranjat şi actualul soţ al artistului, David Furnish. 

Confesiunile merg mai departe, iar Elton scrie că, la momentul cererii lui în căsătorie, el şi Renate nici măcar nu se sărutaseră şi păstrau camere de hotel separate. Felul cum artistul tratează episodul Renate Blauel în carte este mai degrabă complet ironic, pentru amuzamentul cititorilor, deşi recunoaşte că Renate îl iubea necondiţionat şi a avut inima frântă când s-au despărţit. Atât de mult îl iubea încât s-a mulţumit cu doar... 5 milioane de lire sterline la divorţ.

Dar ghici ce? Acum ar putea obţine mai mult, pentru că, surpriză: soţii au semnat un acord de confidenţialitate în 1984, prin care se obligau să nu dezvăluie niciun amănunt al mariajului lor. Iar Elton a încălcat acordul în autobiografia lui. Dar fireşte că, la acel moment, documentul fusese pregătit pentru a-l apăra pe el mai mult, nu pe ea. Iar teama cea mare era ca Renate să nu vorbească. Cine s-ar fi gândit că tot Elton îşi va spăla rufele în public?

"Renate nu a văzut cartea înainte de publicare. Iar când a aflat că Elton îşi va publica autobiografia, a sperat că ea nu este menţionată. Nu se aştepta să fie batjocorită aşa", comentează un apropiat al lui Renate, care acum trăieşte în ţara ei natală, Germania. Mai mult, ea i-ar fi trimis mesaje lui Elton prin care l-a rugat să nu scrie nimic despre ea, conform acordului, dar nu a primit niciun răspuns. "Îmi închipui că echipa lui nu şi-ar fi dorit să se ajungă la proces, pentru că Renate ştie multe lucruri din acea perioadă şi ar avea şi ea cu ce să amuze publicul", continuă aceeaşi sursă, explicând acţiunea legală a lui Renate.

Elton şi Blauel s-au cunoscut în 1982 la studiourile din Londra unde ea lucra, iar el îşi înregistra noul album. Următorul pas: Renate a fost cooptată să lucreze la noul lui album, iar în 1983, Elton a plecat în turneu în Australia şi Noua Zeelandă, insistând să vină şi ea cu el. În acelaşi timp, însă, Elton avea o relaţie intensă cu un australian blond pe nume Gary... "Încetul cu încetul, am devenit mai interesat de discuţiile cu ea decât să petrec timp cu Gary", scrie Elton, care se simţea foarte singur şi cu sufletul gol pe atunci. "M-am gândit atunci: dar dacă o relaţie cu o femeie m-ar face cu adevărat fericit, aşa cum relaţiile cu bărbaţii nu au reuşit, de fapt, până acum?" Şi aşa a hotărât să se căsătorească cu Renate. Curios este, însă, că în carte, Elton scrie şi despre acordul lor de confidenţialitate, pe care el consideră că l-a respectat...

Foto: Getty Images

Comentarii

Modifică Setările