Evenimente

Fostul preşedinte Barack Obama, îndurerat."Ea a fost cea care mi-a umplut un gol în inimă!"

Fostul preşedinte Barack Obama, îndurerat."Ea a fost cea care mi-a umplut un gol în inimă!"

Sarah Obama, bunica fostului preşedinte american Barack Obama, a încetat din viaţă. Femeia a fost înmormântată într-o localitate din Kenya, în prezenţa a 100 de persoane, ţinâdu-se cont de restricţiile impuse de pandemia de COVID-19.

Mama Sarah, aşa cum era numită bunica vitregă a fostului presendinte al SUA a murit la vârstă de 99 de ani, în timp ce era internată într-un spital.

Preşedintele Obama nu a ajuns la funeraliile buncii, însă  a ţinut să îi aducă un omagiu de la distanţă femeii de care era profund ataşat.

"Deşi nu a fost cea care l-a adus pe lume, bunica l-a crescut pe tatăl meu că şi cum ea i-ar fi dat viaţă şi datorită dragostei pe care i-a oferit-o şi încurajărilor sale el a reuşit să se descurce la şcoală, a obţinut o bursă şi a intrat la Universitatea Americană.

Când am călătorit în Kenia pentru a află mai multe despre trecutul familiei şi despre tată, care murise deja, bunica este cea care mi-a vorbit despre trecutul familiei noastre iar poveştile ei mi-au umplut un gol în inima."

În memoriile sale, "Dreams from My Father", Obama a descris întâlnirea cu ea în timpul călătoriei sale din 1988 în ţară de origine a tatălui său şi stângacia iniţială care s-a transformat într-o legătură caldă. Ea a participat la prima să învestire în funcţia de preşedinte în 2009, iar Obama a vorbit despre ea în discursul său din septembrie 2014 în Adunarea Generală a ONU.

Timp de decenii, Sarah Obama i-a ajutat pe orfani, crescându-i pe unii în casă ei şi oferindu-le altora rechizite şcolare, uniforme şi bani pentru şcoală.`

 

Comentarii

Modifică Setările