News

FOTO Alexandru Ciucu a mers la vot în pantaloni scurţi

FOTO Alexandru Ciucu a mers la vot în pantaloni scurţi

Mereu elegant, pedant, couturierul Casei Regale a României a adoptat o ţinută relaxată ieri, la vot. Atât de relaxată, încât a mers la urne în bermude colorate. De înţeles, de vreme ce ieri temperaturile au urcat la peste 20 de grade… în Portugalia.

Alex Ciucu şi soţia sa, Alina Sorescu, au petrecut un weekend… la cald. Cei doi au fugit de temperaturile scăzute din Bucureşti şi au aterizat tocmai în Lisabona, unde termometrul era mult mai prietenos. Evident că şi hainele de vară, subţiri şi colorate, au fost reactivate în garderoba lor.

Echipaţi potrivit climei blânde din Portugalia, primul popas l-au făcut la Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale.

Următorul popas a fost la Quinta da Regaleira, “cel mai ciudat, dar şi interesant castel pe care l-am vizitat vreodată“, ne spune Alex. „Dacă aş fi fost arhitect, mi l-aş fi ales ca proiect de diplomă. Dintre toate ciudăţeniile, amintesc o fântână de circa 30 de metri adâncime în care accesul se face pe o scară în spirală, iar ieşirea se face printr-un labirint de grote, care se termină cu un drum din dale, la nivelul apei“, ne explică el.

Apoi, cei doi au făcut o oprire la Fortaleza do Guincho, din Cascais, unde briza era foarte puternică.

A urmat duminica, cu o dimineaţă începută cu o cafea şi cu mersul la vot, la ambasada din Lisabona. Din fotografii înţelegem că, deşi sunt mulţi români şi în Portugalia, aceştia n-au întâmpinat probleme la urne.

vezi aici galeria completă

Cert e că Alex şi Alina au scăpat destul de repede de obligaţia de cetăţeni, cât să ajungă să viziteze Mosteiro dos Jerónimos din Lisabona, simbol al identităţii naţionale portugheze. „Adăposteşte printre altele mormântul lui Vasco da Gama. Merită o vizită, dacă ajungeţi pe aici!“, ne lămureşte Alina.

Şi, pentru ca vacanţa să se încheie într-o notă dulce, cei doi s-au lăsat ispitiţi de deserturile locale, Alina luând pentru acasă un pachet cu bezele uriaşe.

Foto: pagina personală

Modifică Setările