News

FOTO Cine este cel mai longeviv cuplu prezidenţial? Sunt căsătoriţi de 75 de ani şi au doborât un nou record!

FOTO Cine este cel mai longeviv cuplu prezidenţial? Sunt căsătoriţi de 75 de ani şi au doborât un nou record! camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Cei doi soţi s-au căsătorit pe 7 iulie 1946, într-o biserică metodistă din Georgia, iar acum, 75 de ani mai târziu, au devenit cuplul prezidenţial care are cea mai îndelungată căsnicie. Despre cine este vorba?

Fostul preşedinte american Jimmy Carter şi Rosalynn Carter îşi serbează în câteva zile aniversarea de 75 de ani a mariajului lor. Pe lângă faptul că vorbim despre cel mai în vârstă preşedinte american din istorie, având 96 de ani, Carter formează cu soţia lui şi cuplul de la Casa Albă care este căsătorit de cel mai mult timp.

Pe locul secund în clasamentul cuplurilor prezidenţiale cu cea mai îndelungată căsnicie se află un fost şef de stat şi-o Primă Doamnă care deţinuseră recordul unei căsnicii de 73 de ani şi 111 zile. E vorba despre George H. W. Bush şi Barbara Bush.

Carter (96) şi Rosalynn (93) au planuri măreţe legate de aniversarea lor de anul acesta, spune nepotul lor Jason Carter, în revista People: „Ce fac ei în momentul de faţă este să-şi organizeze petrecerea aniversară de 75 de ani, din iulie.” Fostul cuplu prezidenţial pregăteşte o petrecere în Plains, Georgia, oraşul lor natal, însă nu în casa lor, ci în mai multe locaţii.

Modifică Setările