News

FOTO Cum s-a sărbătorit ziua de naştere a Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii?

de admin

FOTO Cum s-a sărbătorit ziua de naştere a Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii?

Sâmbătă, în capitala Marii Britanii a fost marcată, în mod oficial, aniversarea Reginei Elisabeta a II-a. respectând tradiţia, suverana şi prinţul consort au ieşit la balconului palatului Buckingham pentru a saluta mulţimea.

Alături de regină şi de soţul ei au stat fii lor dar şi familiile acestora, printre care şi Prinţul William şi Ducesa de Cambridge, însoţiţi de Prinţul George. După cum era de aşteptat, cel din urmă a furat privirile şi zâmbetele tuturor, marcând totodată prima sa apariţie în balconul Palatului Buckingham.

George şi-a făcut apariţia la balcon în braţele tatălui său şi a părut fericit şi chiar curios să salute mulţimea.

Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, dar, din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în luna iunie, printr-o ceremonie denunită "Trooping the Colour" (Salutul Culorilor). Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor, motiv pentru care momentul a fost dublat de un spectacol al aviaţei regale. Astfel, 31 de aeronave au străbătut cerul în onoarea Reginei Elisabeta a II-a.

Anterior, întreaga familie regală a asistat, alături de mii de britanici şi turişti, la defilarea cavaleriei. ”Parada de ziua Reginei” are o tradiţie de peste 250 de ani.

Vedeţi şi galeria foto ”Trooping the colour”

Modifică Setările