Red Carpet

FOTO Cuplul Iohannis, la Centenarul sfârşitului Primului Război Mondial. Ce alegeri vestimentare a făcut Prima Doamnă

FOTO Cuplul Iohannis, la Centenarul sfârşitului Primului Război Mondial. Ce alegeri vestimentare a făcut Prima Doamnă camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Weekendul trecut, Parisul a găzduit festivităţile organizate cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la semnarea Armistiţiului, Emmanuel Macron invitând mai mulţi şefi de stat la Palatul Elysée.

Peste 70 de lideri politici din intreaga lume, între care preşedintele SUA, Donald Trump, cel rus, Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel, dar şi preşedintele român Klaus Iohannis, au participat la Paris la celebrarea Centenarului sfarsitului Primul Război Mondial.

La fel ca ceilalţi lideri prezenţi la festivităţi, Klaus Iohannis a mers la Paris însoţit de Carmen Iohannis. Cei doi au ajuns în Capitala Franţei pe 10 noiembrie, participând la activităţile desfăşurate la Muzeul Orsay. Pentru această vizită, Prima Doamnă a ales un pardesiu elegat, de culoare albastru electric, semnat Andreea Tincu, pe sub care a purtat o rochie din catifea de mătase peste genunchi, într-o nuanţă de indigo, cu pliseu în talie şi cu decolteu în V. Accesoriile alese au fost de culoare neagră.

A doua zi, cuplul prezidenţial român s-a alăturat celorlalţi invitaţi de la Palatul Elysée. Dacă majoritatea au optat pentru ţinute negre sau gri protocolul instituţional impunând îmbrăcăminte neagră la ceremoniile de comemorare, la depunerea de coroane şi alte evenimente cu caracter funerar (după cum se poate vedea şi în instantaneul de la Palatul Versailles), Carmen Iohannis a spart tiparul cu un mantou de culoare bleu deschis, creaţie a designerului Eli Lăslean, eşarfă multicoloră şi accesorii crem.