News

Foto Diva Marilyn Monroe, de nerecunoscut în pozele din adolescenţă

Foto Diva Marilyn Monroe, de nerecunoscut în pozele din adolescenţă

Înaintea sex-simbolului platinat şi voluptuos, a existat o adolescentă cu chip senin, zâmbet inocent şi bucle bogate. Vorbim de tânăra Norma Jeane Mortenson, o fată orfană şi frumoasă, figura predecesoare celei cu care asociem astăzi iconul nemuritor.

Povestea lui Marilyn Monroe începe banal, ba chiar trist, pe 1 iunie 1926, odată cu naşterea Normei Jeane Mortenson în Los Angeles, într-o familie chinuită de demonii nebuniei, şi continuă chiar şi astăzi, la aproape 52 de ani de la trecerea ei în nefiinţă. A unei actriţe pentru care rolul vieţii şi, totodată, cel de care a încercat fără succes să scape, a fost s-o joace... pe Marilyn.

„Majoritatea oamenilor nu se gândeau la talent, când era vorba de Marilyn. Vedeau o fiinţă care, din întâmplare, fusese binecuvântată cu o frumuseţe ieşită din comun şi cu un creier de găină“, a punctat actorul Dean Martin, cel care i-a dat replica divei blonde în ultimul ei film, „Something’s Got to Give“.

Cât de mult s-au înşelat ei şi încă o fac! Şi de câtă inteligenţă a fost nevoie ca, timp de mai bine de zece ani, Norma Jeane să se metamorfozeze în acea zeiţă strălucitoare pe care şi-o dorea publicul ei. „Toată viaţa mea am jucat rolul lui Marilyn Monroe. Jucam o imitaţie a persoanei mele“, avea să se plângă, spre sfârşitul vieţii, cea care nu dorea altceva decât s-o desfiinţeze pe Marilyn.

Foto: Theberry.com, Andre de Dienes