News

FOTO Eleganţă, maşini retro şi prezenţe princiare la Castelul Peleş

FOTO Eleganţă, maşini retro şi prezenţe princiare la Castelul Peleş

Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae au găzduit la Sinaia concursul anual de eleganţă al maşinilor de colecţie, organizat de Retromobil, în parteneriat cu Primăria oraşului Sinaia şi cu Muzeul Naţional Peleş.

Majestatea Sa Regele Mihai I, un mare pasionat de automobile, a acordat Înaltul Patronaj acestui concurs şi a permis găzduirea pe platforma din faţa Castelului Peleş a 30 de vehicule istorice, în sâmbata de 29 iunie.

În prima parte a zilei, aceste automobile retro au defilat prin faţa unui juriu de specialitate, format din personalităţi din Italia, Ungaria şi România şi prezidat de Călin Popescu Tăriceanu.

Iar spre seară, parcul Dimitrie Ghika a gazduit festivitatea de premiere, în zona din faţa Casino-ului.

Cel mai vechi automibil a fost un Ford T Speedster din 1912, care a fost şi premiat, de altfel, în cadrul concursului.

Prezent pentru a treia oară consecutiv la acest eveniment anual, Principele Radu a fost însoţit de mai tânărul Principe Nicolae, pentru care aceasta este a doua participare, după prezenţa sa din iunie 2011, la prima ediţie.

Alteţa Sa a condus un veritabil MG.

„Am remarcat cu plăcere şi cu mândrie numărul mare de automobile de mare valoare istorică. Mai mult decât la primele două ediţii (2011 şi 2012), concursul din acest an a reunit automobile de o remarcabilă calitate, spre cinstea colecţionarilor români, care duc mai departe o pasiune admirabilă“, a scris Principele Radu pe blogul său oficial.

„Respectul pentru maşinile istorice este reflectarea unei pasiuni, dar şi expresia respectului pentru lucrul bine făcut, preocuparea pentru continuitate şi tradiţie. Concursul este o lecţie bună pentru noi toţi, mai ales pentru cei mai tineri“, a mai notat acesta.

Principele Nicolae a primit titlul de membru de onoare al Retromobil, cu ocazia concursului de la Peleş din acest an.

vezi aici mai multe fotografii


Foto: Daniel Angelescu.