Royals

FOTO Familia Regală română, din nou în vizită la rudele din Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Edward

de admin

FOTO Familia Regală română, din nou în vizită la rudele din Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Edward camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Majestatea Sa Margareta şi Principele consort Radu au fost oaspeţi la castele Windsor şi Bagshot Park.

Timp de câteva zile, cuplul regal român a fost în vizită în Marea Britanie, unde a participat la diverse evenimente, dar a avut parte şi de vizite intime cu rudele din partea Regelui Mihai.

Astfel, încă din prima zi, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Colegiul Regal de Apărare, s-au întâlnit cu Lordul Primar al Londrei, la reşedinţa acestuia, Mansion House, după care au fost în vizită la mătuşa Custodelui Regal, însăşi Regina Elisabeta a II-a (verişoară a regretatului monarh român), care i-a aşteptat la un ceai la castelul Windsor.

A doua zi, au participat la dezvelirea bustului în bronz al Regelui Mihai, la Ambasada României, ceremonie inclusă pe lista de evenimente dedicate centenarului Regelui şi urmată de o recepţie în saloanele ambasadei.

A urmat întâlnirea cu Sir Hugh Robertson, preşedintele executiv al Asociaţiei Olimpice Britanice, şi cu Mike Sharrock, preşedintele director general al organizaţiei, cu care Principele Radu a avut un amplu dialog pe tema cooperării între asociaţia britanică şi Comitetul Naţional Paralimpic din România.

Vizita regală s-a încheiat cu întâlnirea de sâmbătă cu Prinţul Edward şi soţia sa, Contesa de Wessex, la reşedinţa regală Bagshot Park. Discuţiile despre colaborarea între asociaţiile olimpice paralimpice au continuat, de vreme ce Prinţul Edward (cel mai mic copil al Reginei) este patronul regal al Asociaţiei Britanice Paralimpice şi unul dintre cei mai activi membri ai Familiei Regale în activităţile organizaţiei mondiale a Duke of Edinburgh Award. În ţara noastră, Majestatea Sa Margareta a acordat Înaltul Patronaj asociaţiei Duke of Edinburgh International Award Romania, în timp ce Principele Radu a acordat Înaltul Patronaj Comitetului Naţional Paralimpic din România.

La rândul lor, Prinţul Edward şi Contesa de Wessex au vizitat România în anul 2013 şi au fost invitaţi la Palatul Elisabeta de Custodele Coroanei şi de Principele Radu.

FOTO: Silviu Matei, AGERPRES / Casa Regală

Comentarii

Modifică Setările