News

FOTO Maia Sandu a bifat o primă vizită oficială la Bucureşti. Stilul său vestimentar e similar celui adoptat de Carmen Iohannis

de admin

FOTO Maia Sandu a bifat o primă vizită oficială la Bucureşti. Stilul său vestimentar e similar celui adoptat de Carmen Iohannis camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

Prima femeie preşedinte a Republicii Moldova a făcut impresie la Cotroceni, unde a venit îmbrăcată în alb, ca un sol de pace.

Maia Sandu aştepta cu nerăbdare să ajungă la Bucureşti, ca invitată oficială a omologului său, preşedintele Klaus Iohannis. Asta după ce ei au mai avut întrevederi şi la Chişinău, în decembrie 2020, şi la Palatul Cotroceni, în aprilie 2021.

Oficial, vizita preşedintelui moldovean în România a avut loc în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre cele două state. Pe lângă cooperarea firească între cele două state-surori şi proiectele comune, moldovenii şi-au dorit să obţină promisiunea României de-a se implica activ pentru intergrarea lor în Uniunea Europeană. De cealaltă parte, Klaus Iohannis a readus în discuţie problema conflictului nestins de la Nistru, care ar trebui soluţionat „fără afectarea viitorului pro-european al Republicii Moldova. 

Iohannis a mai spus că Chişinăul se bucură de un sprijin „covârşitor, durabil şi transpartinic” la Bucureşti şi că cele două maluri ale Prutului „sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură şi istorie”. Drept răspuns, omoloaga sa, Maia Sandu, a confirmat faptul că Republica Moldova a simţit mereu, în 2021, „umărul României alături", referindu-se la ajutorul dat de ţara noastră în criza pandemică.

"I-am mulţumit domnului Preşedinte Iohannis, în numele cetăţenilor Republicii Moldova, pentru asistenţa generoasă oferită ţării noastre în combaterea pandemiei #COVID19. Suntem recunoscători şi pentru donaţia de motorină, oferită pentru a sprijini agricultorii moldoveni afectaţi de secetă, precum şi pentru păcura pe care am primit-o în timpul crizei gazelor din această toamnă. 
România este principalul nostru partener economic şi un susţinător important al dezvoltării democratice a Republicii Moldova. De România ne leagă o istorie şi limbă comună, şi relaţii strânse de prietenie. Ţinem mult la această relaţie specială şi ne dorim ca ea să se dezvolte în continuare la fel de productiv, în interesul cetăţenilor ţărilor noastre. Mulţumim pentru sprijin, România!", a transmis Maia Sandu şi pe reţelele sale de socializare, alături de fotografiile zilei.

În acest context, se poate spune că vizita Maiei Sandu la Bucureşti a fost de bun augur şi că imaginea sa pare să fi îmbunătăţit relaţia bilaterală faţă de cum era pe vremea preşedintelui pro-rus Igor Dodon.

Interesant este că, la această întrunire, Maia Sandu a ales să poarte un compleu alb foarte elegant (pe care l-a purtat în septembrie şi în Germania), amintind de stilul office impus de eleganta Jackie Kennedy, iar albul reprezentând nu doar eleganţa absolută, ci şi intenţia de pace şi prietenie - pe care, de altfel, l-a transmis prin toate canalele, verbale sau subtile.

Analizând coafura şi stilul per ansamblu, cu acel palton purtat cu eşarfă colorată la gât, nu putem să nu facem analogia cu stilul Primei Doamne Carmen Iohannis - cu amendamentul că lungimea ţinutelor Maiei Sandu depăşeşte linia genunchilor, aşa cum cere eticheta. Totodată, remarcăm nu doar alegerile vestimentare similare (printre altele, albul este preferatul doamnei Iohannis!), ci şi similitudinea fizică a celor două doamne, care face ca şi outfiturile purtate de ele să le dea acelaşi aer.

Foto: presidency.ro, Instagram

Comentarii

Modifică Setările