Filme

FOTO Oscar 2014 – cine a luat aurul?

FOTO Oscar 2014 – cine a luat aurul?

Anul acesta, s-au duelat nume grele ale ecranului, iar producţiile intrate în competiţie pentru marele trofeu au adunat cele mai bune critici. „And the Oscar goes to…“

Marele trofeu al galei premiilor Oscar 2014, pentru cel mai bun film, a revenit producţiei "12 Years a Slave", în regia lui Steve McQueen şi a cărui producător, printre alţii, este Brad Pitt.

"Dallas Buyers Club" le-a adus câte un premiu de interpretare lui Matthew McConaughey şi lui Jared Leto, primului pentru cel mai bun actor într-un rol principal, iar celuilalt pentru cel mai bun rol secundar masculin.

La categoriile feminine, cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Cate Blanchett, pentru prestaţia din "Blue Jasmine", în regia lui Woody Allen, iar cea mai bună actriţă într-un rol secundar a mers la Lupita Nyong'o, pentru rolul excepţional din “12 Years a Slave", trofeu pe care Lupita l-a acceptat cu ochii în lacrimi, spunând că "a fost rolul vieţii sale".

Premiul pentru cea mai bună regie, câştigat de Alfonso Cuaron, pentru "Gravity", în timp ce Spike Jonze îşi revendică premiul pentru cel mai bun scenariu original, pentru filmul "Her, iar „12 Years a Slave“ adaugă şi trofeul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

„Gravity“ pleacă acasă şi cu premiile pentru cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet, cea mai bună imagine şi cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun cântec fiind desemnat "Let it Go", din filmul de animaţie "Frozen".

Din păcate, nici anul acesta Leonardo DiCaprio nu se află pe lista câştigătorilor, iar „Marele Gatsby“ a câştigat doar la categoria cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

La categoria cel mai bun film străin, premiul i-a revenit peliculei “La Grande Bellezza", în regia lui Paolo Sorrentino, în timp ce "Frozen" şi “Mr. Hublot” au fost cele mai bune producţii de animaţie.

Foto: Reuters

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările