News

FOTO Pictorial iconic: ultimele fotografii cu Kurt Cobain, expuse în exclusivitate

de admin

FOTO Pictorial iconic: ultimele fotografii cu Kurt Cobain, expuse în exclusivitate

Cu câteva luni înainte ca solistul trupei Nirvana să moară din cauza unei supradoze, în aprilie 1994, avusese loc un shooting profesionist cu grupul, în care Kurt, deşi era într-o stare foarte proastă din cauza drogurilor, a pozat într-o serie de posturi memorabile pentru fotograful american Jesse Frohman.

Jesse a pregătit aceste poze unice pentru o galerie mult aşteptată în Australia: “E o colecţie pe care niciun fan al lui Kurt Cobain, al Nirvanei sau al fotografiei de muzică nu trebuie s-o rateze”, spun reprezentanţii galeriei.

Este vorba despre ultimul pictorial oficial cu Nirvana, în apogeul succesului cu albumul „In Utero”, trupa fiind surprinsă în Sala Roseland. Kurt apăruse, conform fotografului, cu trei ore mai târziu, cu o pereche de ochelari în stilul Jackie O, albi, când i-a cerut foarte politicos să îi ofere o găleată. Întrebat de fotograf de ce are nevoie de ea, Cobain ar fi răspuns că e de părere că vomită.

La 20 de ani de la moartea starului rock, colecţia de fotografii alb-negru, foarte frumoase şi foarte cool, va fi disponibilă publicului, în exclusivitate, în cadrul unei galerii din Sydney. Autorul va scoate şi o carte despre experienţa sa fotografică legendară.

Modifică Setările