Case Regale

FOTO Prima nuntă regală din Grecia, după mai bine de cinci decenii. Finul Prinţesei Diana s-a cununat cu fiica unui afacerist elveţian

de admin

FOTO Prima nuntă regală din Grecia, după mai bine de cinci decenii. Finul Prinţesei Diana s-a cununat cu fiica unui afacerist elveţian camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

Cel mai tânăr fiu al fostului suveran grec s-a căsătorit religios, la un an de la cununia civilă.

Prinţul Philippos al Greciei a oferit Atenei unul dintre cele mai fastuoase evenimente regale, invitând la căsătoria sa religioasă cu Nina Flohr toate rudele sale cu sânge albastru din Europa.

Frumoasa catedrală din Atena a strălucit în lumina acestui octombrie auriu, primindu-şi oaspeţii regali cu porţile deschise, la mai mult de o jumătate de secol de la abdicarea Regelui Constantin al Greciei, forţată de lovitura de stat militară.

Astăzi, acelaşi rege, ajuns la vârsta de 81 de ani, a revenit în acest loc simbolic pentru creştinătatea greacă pentru a asista la căsătoria celui mai tânăr fiu al său, dintr-un scaun rulant. Evenimentul a reunit întreaga familie, care se înrudeşte, de un an, cu cea elveţiană a Ninei Flohr. Mirii s-au căsătorit civil în 2020 într-un cadru restrâns, în Elveţia, lăsând pentru toamna aceasta jurămintele religioase pe care să şi le spună în faţa tuturor apropiaţilor şi prietenilor.

De altfel, apariţia miresei chiar a fost una de poveste. Nina a ales o superbă creaţie a casei Chanel, cu decolteu în V, pe umeri, cu fundă în talie şi o impresionantă trenă. Diadema de pe cap i-a fost dăruită de soacra sa, fosta regină Anne Marie.

Printre invitaţii străini s-au aflat Regina Sofia a Spaniei (mătuşa mirelui), prinţesele Beatrice şi Eugenie, venite împreună cu soţii lor, cuplul monegasc Tatiana Santo Domingo Rechulski şi Andrea Casiraghi, Prinţesa Benedikte a Denmarcei ori Prinţesa Moştenitoare Ekaterina de Hanovra.

Prinţul Philippos este apropiat al familiei regale britanice, numele lui fiind ales după cel al ducelui de Edinburgh. El s-a născut în Londra, în 1986, la spitalul St. Mary, şi a crecut într-o casă cu 13 dormitoare, alături de fraţii şi surorile sale, prinţesa Alexia, prinţul Pavlos, prinţul Nikolaos şi prinţesa Theodora. Prinţesa Diana, cea care îi era naşă, îl vizita constant în copilărie, alături de prinţii William şi Harry.

Nina Flohr este fiica afaceristului elveţian Thomas Flohr, fondatorul companiei aeriene VistaJet, sponsor al echipei Scuderia Ferrari şi pilot competitor în cursele motorsport, precum Raliul Safari Est-African, cursa de 24 de ore Le Mans şi FIA World Endurance Championship. În 2018, el a figurat pe lista miliardarilor lumii întocmită de "Forbes", cu o avere de 2,3 miliarde de dolari, dar, în 2019, ajunsese să aibă sub un miliard de dolari.

FOTO: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările