Travel

FOTO&VIDEO 3 graţii în Madeira: Dana Săvuică, Adina Halas & Carmen Brumă

de admin

FOTO&VIDEO 3 graţii în Madeira: Dana Săvuică, Adina Halas & Carmen Brumă camera-retro icon Vezi galeria 26 poze

Au trupuri de zeiţe şi sunt adevărate modele de feminitate şi stil de viaţă sănătos. Iar acum au luat cu asalt „insula eternei primăveri”.

Pare firesc pentru Dana Săvuică, Adina Halas şi Carmen Brumă, cele pentru care primăvara vieţii se încăpăţânează să le rămână pe chip şi trup, să-şi petreacă vacanţa tocmai în Madeira, insula stâncă din mijlocul Oceanului Atlantic, botezată şi „insula eternei primăveri”.

Dacă pe Adina Halas şi pe Carmen Brumă le leagă o prietenie de-o viaţă şi obişnuiesc să mai plece în vacanţă împreună, iată că de data aceasta li s-a alăturat şi Dana Săvuică, decana lor de vârstă, care le concurează la capitolul siluetă şi senzualitate.

„Cele 3 graţii” şi-au unduit trupurile asemenea unor zeiţe ale mării pe un iaht care a străbătut apele Oceanului Atlantic, o plimbare care le-a dăruit şi privelişti pe măsură: apariţia surpriză a unui banc de delfini, dar şi a unei balene în largul coastei madeirene – doar acolo s-au filmat multe scene din filmul "Moby Dick", din 1956, cu Gregory Peck!

Apoi, au luat la pas oraşul Funchal, capitala insulei Madeira, şi s-au lăsat fermecate de arhitectura şi cultura locului, de mixul dintre natură şi istorie, de culorile şi energia pe care o emană.

„Nu am ratat Mercado dos Lavradores, piaţa de fructe, unde am gustat dintr-o multitudine de minunăţii, de la maracuja, cunoscut mai degrabă la noi sub denumirea de fructul pasiunii, altoite cu banane, lămâie, etc, la diverse variante de mango, pataya şi alte fructe ale căror nume l-am auzit pentru prima dată. Am descoperit apoi Rua de Santa Maria din oraşul vechi, o stradă îngustă care datează din 1430, plină de viaţă şi culoare, cunoscută pentru uşile colorate, vopsite manual şi cafenelele şi restaurantele întâlnite la tot pasul. Este un must see dacă ajungeţi în partea locului. La prânz am încercat o băutură specific madeirană, care se numeşte Poncha şi este făcută cu rom şi lămâie, dar pot fi adăugate după preferinţă o varietate de alte fructe, cum ar fi fructul pasiunii, în cazul meu”, a notat Adina Halas în dreptul câtorva instantanee care vorbeau de la sine.

O altă oprire a fost la celebra cafenea The Golden Gate Grand Cafe, deschisă în 1841, pe care Ferreiro de Castro a numit-o "Colţul lumii" în una dintre nuvelele sale, „Eternidade“.

Chiar şi Carmen Brumă, cunoscută pentru dietele ei, s-a lăsat în voia simţurilor şi s-a delectat cu o reţetă tradiţională de ton prospăt în sos de vin şi nişte biscuiţi specifici zonei, „care se topeau în gură”, ne asigură ea. Nu vă faceţi griji, ştie ea cum să combată caloriile din vacanţă: „Întotdeauna fac mişcare în vacanţă, mănânc alimentele periculoase pentru siluetă în prima parte a zilei, iar masa de seară conţine alimente uşoare şi puţini carbohidraţi.”

Din periplul lor nu putea lipsi un popas în Santana, un sătuc vestit pentru grădinile sale cu azalee, un altul în Camara de Lobos, „satul pescaresc în care Winston Churchill adora să picteze peisajele superbe din Madeira“, după cum ne spune Dana Săvuică, dar şi plimbarea cu „săniile” tradiţionale împinse de carreiros – obicei care a luat naştere acum 100 de ani, dar care le-a dat fetelor şi 100 de palpitaţii!

De mişcare şi adrenalină au avut parte şi pe drumul spre Pico de Arieiro, al treilea cel mai înalt vârf de pe insulă, după care s-au relaxat cu o plimbare prin levada Ribeiro Frio – levada însemnând o zonă de canale pentru irigaţii, de-a lungul cărora s-au construit cărări bătătorite, pe care te poţi plimba.

Per total, fetele au avut parte de experienţe variate, gusturi inedite şi o vacanţă de neuitat. (vezi şi galeria foto)

Foto: Facebook

Comentarii

Modifică Setările