Evenimente

FOTO&VIDEO Nici pe frig, Carmen Iohannis nu renunţă la mini. Cum şi-a făcut apariţia la Sibiu, la braţul soţului său

de admin

FOTO&VIDEO Nici pe frig, Carmen Iohannis nu renunţă la mini. Cum şi-a făcut apariţia la Sibiu, la braţul soţului său camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Cuplul prezidenţial a mers la prima slujbă ţinută în Biserica Evanghelică, după renovare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au fost prezenţi la slujba de duminică de la Biserica Evanghelică din Sibiu, inaugurată astfel după renovare. Biserica, una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania, ridicată în secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII, se află chiar în parohia de care aparţine preşedintele Klaus Iohannis.

Lucrările de renovare au ţinut patru ani şi au costat peste 21 de milioane de lei, din fonduri europene. Noutatea constă în faptul că, în urma renovării, unele vestigii arheologice sunt marcate în pardoseală şi unele şi mai importante sunt prezentate sub o sticlă in situ.

“Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a spus preşedintele.

La braţul său, Carmen Iohannis şi-a făcut apariţia într-un palton elegant, într-o nuanţă roz pudrat, pe sub care purta o rochie verde mini, în ciuda temperaturii scăzute de afară. Prima Doamnă şi-a accesorizat ţinuta cu pantofi grej cu toc jos şi un clutch în aceeaşi nuanţă de roz cu paltonul. Inedit este că am văzut-o purtând părul prins într-o coadă de cal.

FOTO: capturi video stiridesibiu.ro

Comentarii

Modifică Setările