Royals

FOTO&VIDEO Povestea celor două rochii de mireasă purtate de Alina Binder

FOTO&VIDEO Povestea celor două rochii de mireasă purtate de Alina Binder camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Ieri a fost ziua cea mare pentru Alina-Maria Binder, care a devenit soţia lui Nicolae al României, în cadrul unei ceremonii fastuoase, desfăşurate în oraşul regal Sinaia. Iată ce rochie de mireasă a purtat şi cum a ajuns la modelul ales.

Alina-Maria Binder este, de ieri, Alina de România, anume soţia fostului Principe Nicolae. Pentru ceremonia organizată la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, atât de aşteptată după căsătoria civilă de anul trecut, aceasta a ales o rochie specială a casei de modă Parlor, creată cu migală şi iscusinţă după vechi modele, pentru a da un iz de tradiţional, dar şi de autenticitate acestui eveniment de mare rang.

"În procesul de creaţie, am căutat surse de inspiraţie şi referinţe istorice atât în ţinutele tradiţionale purtate în România rurală a anilor trecuţi, cât şi în ţinutele de mireasă occidentale purtate de regalităţi. Alina a dorit să poarte ceva de inspiraţie tradiţională şi, pentru că era cel mai aproape de sufletul ei, am ales ca pentru broderia rochiei să reinterpretăm elemente din portul tradiţional al bunicii sale", ne spun cei de la Parlor.

"Ţesăturile alese sunt nobile, rochia este realizată din 14 metri de mătase, voalul din 4 metri din tulle de mătase, brodat manual cu flori de câmp, preferatele Alinei. Croiala îi pune în valoare silueta, iar modul în care am ales să dăm volum fustei este o tehnică specifică Parlor, pe care am folosit-o de-a lungul timpului la multe dintre creaţiile mele. Ca detalii, am folosit, pe lângă broderii, nasturii îmbrăcaţi în mătase, manşetele desfăcute şi pliseul - care este un detaliu subtil, inspirat din ţinutele de seară purtate de doamnele din perioada anilor 1800.

"Am decis ca cea de-a doua rochie să fie una fluidă, plisată manual, care să arate spectaculos la petrecere, în timpul dansului".

Modifică Setările