Case Regale

Frumoase şi cu sânge albastru. Ele sunt viitoarele regine ale Europei

Frumoase şi cu sânge albastru. Ele sunt viitoarele regine ale Europei camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Dacă linia de succesiune la tronul Marii Britanii este condusă de bărbaţi - de la Prinţul Charles la William şi micul George – alte case europene îşi pregătesc coroanele pentru frunţile mai delicate ale unor prinţese. Te invităm să cunoşti trei reprezentante ale viitoarei generaţii de regine, aflate la complicata vârstă a adolescenţei.

Leonor, Prinţesă de Asturia (15)

Într-o zi, această blondă frumuşică va urca pe tronul Spaniei. Până atunci, tatăl adolescentei, actualul Rege Felipe, şi mama ei, superba Regină Letizia, o pregătesc pe Leonor cum ştiu ei mai bine pentru imensa responsabilitate din viitor. Cea mai recentă mişcare în acest sens a fost trimiterea ei la studii, în Marea Britanie, pentru a avea parte de formarea riguroasă potrivită unui vlăstar regal. Pentru următorii doi ani, moştenitoarea coroanei spaniole va studia la un colegiu cu internat din Ţara Galilor, denumit oficial UWC Atlantic College şi supranumit neoficial “Hogwarts al hipioţilor”. De ce hipioţi? Pentru că, printre materiile studiate aici de copiii proveniţi din familii musai bogate (taxa anuală este de 95.000 de dolari) se numără unele neobişnuite, precum Inegalitatea socială şi Activismul. Sunt, aşadar, toate premizele pentru ca viitoarea regină să fie educată în spiritul progresist al vremurilor. Este clar că Leonor îşi cunoaşte destinul şi viitoarele responsabilităţi şi se antrenează din plin pentru asta: în luna martie a acestui an, prinţesa a arătat ca scoasă din cutie la primul ei eveniment oficial solo, şi anume un discurs ţinut la Institutul Cervantes din Madrid. Mult mai relaxată este existenţa surorii sale mai mici, Infanta Sofia (13), o adolescentă care este pentru Leonor ceea ce a fost Prinţesa Margaret pentru sora ei mai mare, viitoarea Regină Elisabeta.

Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (17)

Este una dintre cele trei puştoaice blonde ale Regelui Willem-Alexander al Olandei şi ale soţiei lui, Regina Maxima. Criticată deseori pentru silueta ei plinuţă, viitoarea regină a Olandei a reuşit să câştige inimile celor care-i vor fi, într-o zi, supuşi, printr-un nemaiîntâlnit gest altruist. Fiica cea mare a suveranului olandez va împlini 18 ani în luna decembrie, prilej cu care va avea dreptul, prin lege, la o alocaţie anuală de 1,9 milioane de dolari, până în momentul în care va fi încoronată regină. Mulţi ani de-acum încolo, cu alte cuvinte. Ei bine, Amalia a răspuns într-un mod demn legat de această situaţie, printr-o scrisoare adresată premierului olandez Mark Rutte, în care susţine că nu se simte confortabil să primească toţi aceşti bani fără să ofere nimic la schimb, ţării sale. Cu alte cuvinte, prinţesa nu vrea să profite de privilegiile ei regale. Frumos! Asta cu atât mai mult cu cât Amalia vrea să-şi ia un an sabatic înainte de începerea cursurilor universitare, în care să călătorească şi să descopere lumea. Ar fi fost neplăcut s-o facă pe banii contribuabililor…

Prinţesa Ingrid Alexandra a Norvegiei (17)

Frumoasa prinţesă nordică este a doua în ordinea de succesiune la tronul Norvegiei, după tatăl ei, Prinţul moştenitor Haakon. Adolescenta care a fost testată pozitiv pentru Covid la sfârşitul lunii august are în faţă o responsabilitate specială: va deveni doar a doua suverană din istoria Norvegiei, după Regina Margaret, care a domnit în secolul al XV-lea. Până când va veni acel moment, Ingrid încearcă să ducă o existenţă cât mai obişnuită şi să combine evenimentele regale rigide cu activităţi distractive precum… surfingul. Da, prima născută a Prinţului Haakon se dă în vânt după acest sport nautic, ba chiar participă şi la competiţii, cu mare succes chiar. Anul trecut, prinţesa a reuşit să câştige medalia de aur la campionatul naţional de surfing pentru juniori, lucru care spune multe despre determinarea fetei. Este clar că Ingrid a moştenit frumuseţea de la mama ei, Prinţesa Mette-Marit, iar genele sportive de la tatăl ei, chipeşul Prinţ Haakon.

Foto: getty images, profimedia

Comentarii

Modifică Setările