News

Frumoasele uitate ale epocii comuniste: Janina Matei, marea iubire a lui Nicuşor Ceauşescu

Frumoasele uitate ale epocii comuniste: Janina Matei, marea iubire a lui Nicuşor Ceauşescu

De ani buni nu s-a mai vorbit de ele, dar au făcut furori în timpul regimului lui Ceauşescu, numărându-se printre cele mai frumoase românce ale acelor timpuri. Atât de frumoase, încât unele dintre ele... au fost remarcate la nivel înalt

Aşa cum a fost cazul Janinei Matei, cântăreaţa care a cunoscut succesul pe scena muzicală cu hituri precum „De ce alergi?”, „Înainte de a vorbi de despărţire” sau „Bună dimineaţa, soare!”. Cu părul buclat şi o înfăţişare proaspătă, Janina i-a atras atenţia chiar şi fiului şui Nicolae Ceauşescu, Nicuşor. Se pare că acesta s-a îndrăgostit de ea în celebrul bar bucureştean „Melody”, centrul efervescent al mondenităţilor în perioada comunistă. Janina cânta acolo, iar fiul familiei prezidenţiale venea adesea ca s-o vadă. Între ei s-a legat o adevărată poveste de iubire în 1983, într-atât de intensă, încât, de fapt, legătura lor i-a umbrit cumva cariera, publicul considerând din acel punct că ea a fost propulsată tocmai datorită acestei relaţii.

 

Dar lucrurile nu stăteau deloc aşa. Din contră... Elena şi Nicolae Ceauşescu nu au fost de acord cu alegerea lui Nicuşor, astfel că Janina a fost nevoită să fugă în Italia, acolo unde a şi rămas, transformându-şi complet viaţa: a renunţat la muzică şi a intrat în afaceri. Totuşi, interesant este că, invitată fiind în urmă cu câţiva ani la Antena 1, Janina, acum în vârstă de 56 de ani, nu doar că nu şi-a negat trecutul, dar a vorbit cu demnitate despre alegerea ei, fără să ponegrească alegerea ei... „Au fost clipe frumoase şi ca tot ce e frumos, trece”, a spus ea, adoptând o atitudine firească şi asumată. Chiar şi despre fuga în Italia foloseşte cuvintele de catifea ale unei femei împlinite acum, care a uitat ce a fost rău. „Nu aş numi exil faptul că stau în afara ţării. Am plecat de bunăvoie, stau acolo de bunăvoie, mă întorc de bunăvoie în ţară. Vin de două, trei ori pe an acasă şi merg la Craiova, la mama mea. Primul drum acolo este… În Italia m-am specializat în anumite lucruri. După câţiva ani, am intrat în afaceri. Nu mai cânt în Italia”, a declarat la Antena 1 Janina, peste care anii au trecut atât de frumos (foto jos). Se spune că ea a fost marea iubire a lui Nicuşor Ceauşescu. ”Poate că am fost, dar nu poţi să ştii niciodată ce e în sufletul unui om”, a comentat ea cu modestie.