News

Gabriela Szabo s-a vindecat de coronavirus. Ce a ajutat-o să învingă boala

Gabriela Szabo s-a vindecat de coronavirus. Ce a ajutat-o să învingă boala

Gabriela Szabo crede că mişcarea pe care a practicat-o toată viaţa a ajutat-o în lupta cu coronavirusul.Sportiva are convingerea că situaţia ar fi alta dacă românii ar renunţa la sedentarism şi s-ar împrieteni cu mişcarea, urmând exemplul Suediei.

"Pot să spun sigur că mişcarea tonifică şi dă un tonus pozitiv corpului şi îl face mult mai puternic. De exemplu, eu care am avut COVID, am avut o formă uşoară tocmai pentru că sunt o persoană activă. Şi în cazul meu şi al soţului meu. Şi asta ne-au spus şi doctorii, că se vede că suntem oameni activi şi că facem mişcare. Adică şi pe analize, pe tot ceea ce am făcut, s-a văzut clar. Şi recuperarea a fost mult mai rapidă. Din punctul ăsta de vedere şi eu tind să cred că mişcarea şi oamenii care sunt activi suportă mult mai uşor această boală", a declarat Gabriela Szabo pentru Agerpres.

Szabo a stat două săptămâni izolată,dar acum a revenit la prima dragoste: sportul. "Am văzut asta pe pielea mea, cu toate că am rămas un pic fonfăită. Acum nu mai simt nimic, chiar asta am spus tuturor, că am energie. Nici mie nu îmi vine să cred câtă energie am. Încă sunt precaută în a face sport, dar m-am plimbat pur şi simplu, am făcut o plimbare de 10 km în aer liber, să simt un pic mirosul toamnei, adierea vântului".

 

Modifică Setările