News

Gérard Depardieu a votat pentru alegerile prezidenţiale din Rusia

Gérard Depardieu a votat pentru alegerile prezidenţiale din Rusia

Gerard Depardieu Red carpet of the movie Novecento 05-09-2017 © FameFlynet_Italy/SGP id 112051_083 *not exclusive

Actorul francez nu s-a dezis de îndatoririle sale de cetăţean rus şi a mers să-l voteze pe Putin.

Cetăţean rus din 2013, actorul francez Gérard Depardieu a votat duminică la Paris pentru alegerile prezidenţiale din Rusia.

"Putem să vă confirmăm că a votat deja", a anunţat reprezentanţa diplomatică de la Paris, precizând că a publicat pe Twitter şi Facebook o fotografie cu actorul francez pe cale să introducă buletinul de vot în urnă.

"Gérard Depardieu a votat la biroul de vot al ambasadei Rusiei în Franţa pentru alegerea preşedintelui Rusiei. Veniţi!", se menţionează în tweet-ul în rusă al ambasadei Rusiei.

Pe Twitter, Lucas Léger, reporter al RT France, filiala în franceză a unui canal public rus, a publicat o înregistrare video cu actorul, în mod evident foarte agasat de tentativa sa de a-l intervieva, cu comentariul: "Lui Gérard #Depardieu nu-i place să fie deranjat când îşi face datoria de cetăţean rus".

Anne Sinclaire l-a şi surprins în momentul în care ducea buletinul de vot către urnă.

Depardieu, în vârstă de 69 de ani, a primit cetăţenia rusă în 2013 de la preşedintele Vladimir Putin, căruia, evident, i-a dat votul său.

El s-a aflat atunci în centrul unei polemici provocate de decizia sa de a părăsi Franţa pentru a protesta împotriva planului preşedintelui francez de atunci, socialistul Francois Hollande, de a impozita cu 75% cele mai mari averi.

Gérard Depardieu este înregistrat în actele oficiale ca locuitor şi antreprenor individual la Saransk, oraş de 300.000 de locuitori situat la 650 km est de Moscova.