News

Gérard Depardieu: "În viaţa privată, Vladimir Putin e un tip formidabil!" VIDEO

Gérard Depardieu: "În viaţa privată, Vladimir Putin e un tip formidabil!" VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Aflat la Bucureşti pentru un concert, starul francez a vorbit despre preşedintele Rusiei, pe care îl admiră foarte mult.

În luna decembrie, Gérard Depardieu a susţinut în România un spectacol în arena circului Metropolitan Bucureşti. Actorul a interpretat, recitat, cântat şi trăit pe scena Circului Metropolitan spectacolul "Depardieu chante Barbara", inspirat de actriţa şi cântăreaţa Barbara. O bună ocazie pentru jurnalistul Octavian Hoandră de-a realiza un interviu în exclusivitate pentru Realitatea TV.

Vorbind despre politică, actorul francez şi-a exprimat dezamăgirea vizavi de noua generaţie de oameni politici. "Există mulţi politicieni care nu-şi cunosc propria istorie... Dacă există unul care cunoaşte foarte bine istoria ţării sale acesta este Putin".

Întrebat ce fel de om este Vladimir Putin, cu care Depardieu este ataşat, mai ales de când a primit cetăţenia rusă, acesta a răspus că "e un foarte om inteligent, care are multă ştiinţă a vieţii, în acelaşi timp. Care a avut o copilărie destul de nefericită. A avut un frate care a murit, mama sa a trecut pe şângă moarte în timpul războiului - tatăl său a salvat-o dintr-o casă care s-a prăbuşit. El e născut în 1952, mi-a povestit puţin copilăria sa. Anatoli Sobchak, un avocat care a devenit ulterior primar al oraşului Sankt Petersburg, este cel care l-a salvat, l-a îndreptat spre studii de drept, pentru că el adora sportul şi era puţin huligan. De aceea râde mult de toate aceste lucruri. În acelaşi timp, este un om foarte discret. Este foarte fascinant, dar este contrariul a ceea ce pare. Le poate stârni teama politicienilor, celorlalţi, mai ales celor lipsiţi de cultură, care nu cunosc istoria. În viaţa privată, e un tip formidabil. E mereu jovial, foarte destins cu oamenii la care ţine..."

"E drept că Rusia este o ţară enormă, care l-a avut pe Ivan cel Groaznic... Din ăştia am avut şi noi în Franţa, cum au fost Gilles de Rais, Jeanne d'Arc. De asemenea, am avut şi noi nebunii noştri. Dar Putin nu e nebun deloc. Dimpotrivă! E drept că ideologia netezeşte paşii..."

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat în 2013 cererea pentru cetăţenie făcută de actorul Gérard Depardieu, care a anunţat că părăseşte Franţa din cauza majorării impozitelor. Practic, era vorba despre impozitul pe venit pentru francezii care câştigă mai mult de un milion de euro pe an, care urma să fie majorat la 75%. Rusia are o cotă unică de 13% pentru impozitul pe venit. Depardieu este înregistrat acum ca locuind pe „Strada Democraţiei” din Saransk, oraş situat la 650 de kilometri de Moscova, în regiunea Mordovia - dar doar în acte! Actorul locuieşte, de facto, în Belgia. Totodată, din respect pentru prietenii ruşi, a luat câteva lecţii de limbă rusă.

Iată ce-a mai povestit Gérard Depardieu pentru Realitatea TV, în înregistrarea de mai jos.

 

Modifică Setările