News

Gestul la care a recurs Isabella Rossellini după ce a fost violată. Decizia actriţei a surprins pe toată lumea

Gestul la care a recurs Isabella Rossellini după ce a fost violată. Decizia actriţei a surprins pe toată lumea

A învăţat să trăiască cu durerea, chiar dacă îi e greu să îşi amintească şi acum drama care a marcat-o. Isabella Rossellini a fost protagonista unui episod teribil în viaţa ei privată. Actriţa a fost violată când era încă o adolescentă. Avea doar 15 ani. Au trecut  52 de ani de la acea zi cumplită, dar nici măcar timpul nu îi poate uşura suferinţa.

Cu toate acestea, actriţa italiană, fiica lui Ingrid Bergman şi a lui Roberto Rossellini, a ales să nu-l denunţe pe bărbatul care a abuzat-o în adolescenţă. “Unele persoane îşi împărtăşesc experienţele, dar, în ceea ce mă priveşte, nu este cazul”.

Isabella nu ştie nimic despre atacatorul ei şi nu caută să-i cunoască identitatea. După 50 de ani nu mai simte nevoia să vorbească despre asta.

“Persoana care m-a violat când aveam 15-16 ani era cu un an mai în vârstă decât mine. De ce ar trebui să vorbesc despre asta acum? Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar începe să spună „Nu, acum trebuie să-i spui numele”? Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el. Ar putea fi căsătorit, ar putea avea copii. În Italia, sunt o vedetă şi, dacă i-aş da numele, i-aş ruina viaţa.

Acest om m-a rănit în contextul unei culturi pe care încercăm să o schimbăm cu toţii. Nu cred că soluţia este să găseşti această persoană şi să îi distrugi viaţa. Nu am inima să o fac’’, spune actriţa.

În ciuda acestei alegeri, Isabella este în favoarea mişcării #MeToo, o campanie împotriva hărţuirii sexuale.

“Ceea ce m-a ajutat cu adevărat a fost să aud alte femei spunându-şi poveştile. Mă bucur că vorbim despre această problemă, deoarece toate femeile, cel puţin o dată în viaţă, au fost hărţuite, dar acest lucru nu a mai fost menţionat până acum. Această mişcare a reuşit să arate toate modurile în care femeile pot fi degradate”.

 

Comentarii

Modifică Setările