News

Gregory Peck a avut o aventură cu Ingrid Bergman în timpul primului său mariaj. Ce făceau pe platourile de filmare

Gregory Peck a avut o aventură cu Ingrid Bergman în timpul primului său mariaj. Ce făceau pe platourile de filmare camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

În timp ce filmau pentru o producţie celebră, Gregory Peck şi Ingrid Bergman au avut o aventură, dar nu au vorbit niciodată despre relaţia lor.

Avea carismă şi un farmec aparte, dar, mai presus de toate, era un adevărat gentlemen, poate de aceea imaginea lui Gregory Peck dăinuie şi acum în memoria publicului.  Frumosul actor cu vocea profundă a declarat la sfârşitul vieţii că doreşte ca lumea să îşi amintească de el, dincolo de filmele lăsate, ca de un tată şi un soţ bun.

Născut la 5 aprilie 1916, în La Jolla, California, Eldred Gregory Peck a fost crescut de bunica sa de la vârsta de şase ani după divorţul părinţilor săi. Nu a avut o copilărie fericită, dar visurile îl ţineau în viaţă. În fiecare săptămână, bunica lui îl ducea să vadă filme mute şi îl îndemna să îşi continue studiile medicale la UC Berkeley. Incapabil să scape de chemarea scenei, Peck a ratat absolvirea în 1939 şi a plecat la New York.

Pariul a dat roade. După ce a studiat teatrul cu Michael Cehov, Peck s-a trezit repede un actor consacrat în Hollywood-ul anilor 1940. Debutul său pe Broadway, în 1942, în „The Morning Star”, a fost atât de bine primit încât l-au chemat înapoi pe Coasta de Vest, unde studioul RKO i-a dat rolul de partizan rus care lupta împotriva naziştilor în „Zilele Gloriei”.

Datorită numeroaselor roluri care l-au făcut celebru, Institutul American de Film l-a clasat drept al doisprezecelea cel mai legendar actor din cinematografia americană.

A jucat în filme precum „The Keys od the Kingdom”, „Gentleman’s Agreement”, „Cape Fear”, „Moby Dick”, „To Kill a Mockingbird”, „The Guns of Navarone”, „The Omen” şi multe altele.

A atras atenţia lui Hitchcock şi a jucat alături de  Ingrid Bergman în filmul „Spellbound”, în 1945. Până în anii 1950, devenise o adevărată celebritate cu trei nominalizări la Oscar şi o victorie la Globurile de Aur.

Westernuri, filme de aventură, Peck dădea o anumită autenticitate rolurilor sale, conferind astfel o anumită calitate oricărui film în care juca.

În 1952, Peck a avut ocazia să arate o altă latură a sa în clasicul lui William Wyler, „Roman Holidays”. A făcut cuplu cu Audrey Hepburn şi a câştigat un Oscar. În 1942, la începutul carierei sale, actorul s-a căsătorit cu o frumuseţe finlandeză, Greta Kukkonen, şi au avut împreună trei băieţi. Din păcate, unul dintre ei s-a sinucis în 1975.

Treisprezece ani mai târziu, cuplul a divorţat. Cu toate acestea, au rămas prieteni până la sfârşit. În timpul primului mariaj, actorul a fost acuzat că are o relaţie cu Bergman.

Zvonurile şi speculaţiile cu privire la presupusa lor aventură au început atunci când un membru al distribuţiei „Spellbound” i-a spus jurnalistului Laurence Leamer că Bergman şi Peck au sosit în scenă cu întârziere  şi că aveau un aspect răvăşit.

Acest lucru a fost documentat în cartea lui David Smit din 2012 , „Ingrid Bergman: The Life, Career and Public Image”. 

Într-un interviu pentru People's Magazine, Peck a vorbit liber despre celelalte femei din viaţa sa,, pe care cu care le-a admirat şi cu care a lucrat, inclusiv Ava Gardner, Lauren Bacall, Sophia Loren, Greer Garson, Jane Wyman şi Audrey Hepburn.

Cu toate acestea, atunci când a trebuit să vorbească despre Bergman, el dezvăluie că sunt lucruri despre care nu poate să vorbească. El a mărturisit că are o dragoste reală pentru ea şi că doar asta este dispus să spună despre această chestiune.

El a menţionat că Bergman e minunată, ca un trandafir suedez, şi că au fost implicaţi săptămâni întregi într-o muncă strânsă şi intensă.

În 1953, Peck a întâlnit o jurnalistă franceză,  Veronique Passani, care l-a intervievat înainte să plece în Italia pentru a filma „Vacanţă la roma”. Şapte luni mai târziu, cuplul a început să se întâlnească şi au făcut-o timp de doi ani. În ajunul Anului Nou din 1955, a doua zi după ce divorţul său de Kukkonen a devenit definitiv, Passani şi Peck s-au căsătorit.

Din dragoste, ea a renunţat la slujbă şi l-a urmat pretutindeni. Au avut doi copii, Anthony şi Cecilia. Cuplul a rămas împreună până la moartea lui Peck de bronhopneumonie, în 2003.

Indrid Bergman este o actriţă suedeză născută la 29 august 1915, la Stockholm.  Actriţa şi-a pierdut mama când avea doar trei ani. Din adolescenţă, a dezvoltat o pasiune pentru actorie şi, în 1933, s-a alăturat Şcolii de Teatru Dramatic din Stockholm. Cu toate acestea, a părăsit-o un an mai târziu pentru cinematografie.

A obţinut primul său rol major într-un film suedez în 1935, dar, în 1936, datorită filmului „Intermezzo”, a fost văzută de producătorul filmului „Gone with the Wind”, care i-a deschis porţile celebrităţii.

A furat inima Hollywoodului cu Humphrey Bogart în „Casablanca” şi cu prestaţiile din alte trei filme regizate de Hitchcock.

În viaţa privată, Bergman s-a căsătorit cu Petter Aron Lindström, cu care a avut o fiică, Pia. Dar, în 1949, s-a îndrăgostit de regizorul Roberto Rossellini şi şi-a părăsit soţul şi fiica.

Ea a continuat să joace în filmul lui Rossellini „Stromboli”,  şi a provocat un adevărat scandal în Statele Unite. Din iubirea lor, s-au născut trei copii, printre care Isabella, care în cele din urmă a devenit actriţă.

Cuplul s-a căsătorit în 1950, dar s-a despărţit în 1957, iar ea s-a căsătorit cu producătorul de film Lars Schmidt un an mai târziu, apoi a divorţat din nou în 1975. A murit de cancer de sân la 67 de ani.

 

Comentarii

Modifică Setările