News

Habotnicii de la Hollywood. Ce vedete se declară bisericoase?

Habotnicii de la Hollywood. Ce vedete se declară bisericoase?

Richard Gere vede în Dalai Lama un lider spiritual care nu pretinde averi de la actor, ci numai ca acesta să fie fericit.

O să vă cruciţi când veţi afla că unele dintre cele mai mari şi mai controversate celebrităţi din lume au adevărate altare acasă, beau aghiasmă şi frecventează, spăşiţi, biserica în fiecare zi. Mare şi surprinzătoare mai e grădina Domnului!

Denzel Washington şi Mel Gibson

Denzel Washington citeşte zilnic Biblia, pe când Mel Gibson nu e-n stare să respecte cuvântul Domnului. Însă ambii actori se consideră credincioşi.

Discursul acela de Oscar, când câştigătorul îi mulţumeşte lui Iisus pentru că i-a călăuzit paşii prin prihănitul Hollywood, nu este numai de ochii lumii pentru unele staruri din Cetatea Filmului. De pildă, Mel Gibson – şi el posesorul unei astfel de statuete – este un catolic practicant, care are un devotament înălţător pentru toate cele sfinte. Departe de a fi câteodată un credincios exemplar – cine-i poate uita injuriile antisemite (i-a învinuit pe evrei pentru toate războaiele din lume) şi comportamentul deloc cuviincios faţă de semenii lui?! – actorul încearcă să-şi ispăşească păcatele cum se pricepe el mai bine: a construit o capelă în Malibu, pe care a denumit-o Biserica Sfintei Familii, unde se roagă cu cerul şi cu pământul pentru salvarea sufletului său. Regizorul filmului The Passion of the Christ „crede în Cristos, Sfânta Fecioară şi restul sfinţilor“, după cum ne-a informat Jim Caviezel, actorul care l-a interpretat pe Iisus în aceeaşi peliculă. Atunci când l-o mai tenta Necuratul cu cele necuvenite, deţinătorul unei averi de aproape 500 de milioane de dolari ar face bine să mai uite de cele lumeşti şi să-şi amintească propriile cuvinte: „Nu există salvare pentru cei care ocolesc Biserica!“ Amin!