Royals

Harry şi Meghan, rebelii fără titlu. Doi ani de la nunta regală şi etapele unui scandal continuu

Harry şi Meghan, rebelii fără titlu. Doi ani de la nunta regală şi etapele unui scandal continuu camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

În urmă cu doi ani, pe 19 mai, Harry şi Meghan deveneau soţ şi soţie în urma unei ceremonii mult aşteptate care a avut loc la Castelul Windsor.

Doi ani mai târziu, cei doi renunţau la titlurile lor regale şi la viaţa lor de la palat pentru a trăi independenţi în Los Angeles, alături de micuţul Archie, în vârstă de un an. E drept că încă de-atunci, din ajunul nunţii lor, se prefigura un capitol dramatic pentru Harry, după episodul cu tatăl miresei, prins că a vândut poze pentru paparazzii cu el pregătindu-se de ceremonie.

Thomas Markle n-a fost iertat de fiica lui pentru acest gest, iar publicul a începout să ridice, deja, o sprânceană legat de familia din care se trage actriţa americană.

De altfel, tot ce s-a întâmplat din momentul nunţii şi până acum a arătat că această nouă căsătorie regală este una cum n-a mai văzut curtea regală. Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, a dat încă de pe-atunci semne că nu se va supune protocolului regal aşa cum a făcut-o mult mai obedienta ei cumnată, Kate Middleton.

În apariţiile ei publice, fosta Ducesa de Sussex se purta, deja, altfel, încălcând protocolul regal şi îmbrăţişându-i pe fanii regali din public, în condiţiile în care membrii familie regale trebuie să se rezume la un strâns de mână.

Etapele unui scandal continuu

19 mai 2018

Îndepărtarea tatălui

Bătrânul tată al lui Meghan Markle, Thomas (74), a fost tăiat de pe lista de invitaţi la ceremonia regală, după ce acesta a regizat o şedinţă foto cu paparazzii, în care era surprins pregătindu-se de nuntă, în Mexic. Ajunul acestui mare eveniment a fost eclipsat de acest scandal, iar viitorii duci au emis un comunicat în care susţineau că Thomas Markle nu va fi prezent la nuntă din cauza problemelor de sănătate, acesta fiind nevoit să efectueze o operaţie la inimă. Azi, tatăl lui Meghan este tot un paria pentru fiica lui, fostul regizor declarându-se dezamăgit de decizia celor doi de a părăsi casa regală. Thomas n-a mai vorbit cu Meghan de dinaintea nunţii din 2018 şi nu l-a întâlnit până acum pe nepotul lui în vârstă de un an.

Februarie 2019

Baby shower de bogaţi

Aflată în luna a şaptea de sarcină, Ducesa de Sussex a sărbătorit venirea pe lume a fiului ei printr-o petrecere luxoasă într-un restaurant de fiţe din New York, iar costul parangheliei a ajuns la jumătate de milion de dolari. Presa a criticat-o pentru o acţiune potrivită mai degrabă casei Kardashian decât celei de Windsor.

6 mai 2019

Naşterea lui Archie

Nici venirea pe lume a primului lor născut nu s-a lăsat fără controverse. Totul a început cu anunţul oficial cum că Meghan a intrat în travaliu după ce bebeluşul se născuse deja. Secretomania deja cunoscută a cuplului a fost motivul falsului anunţ. În plus, prezentarea noului născut s-a făcut la două zile după eveniment, printr-o înregistrare orchestrată ca la Hollywood, în salonul Castelului Windsor, şi nu pe treptele spitalului, ca în cazul lui Kate Middleton.

6 iulie 2019

Botez mult prea privat

La două luni după naştere, a avut loc creştinarea micuţului Archie, ceremonie la care a fost interzisă prezenţa presei. Singurele două fotografii făcute publice de cei doi i-au insultat pe britanici, precum şi intenţia ducilor de a păstra secrete numele naşilor copiilor.

20 octombrie 2019

Documentarul care a pus foc pe paie După primul lor turneu regal în Africa de Sud alături de micuţul Archie, a urmat Apocalipsa. În documentarul difuzat pe ITV, "Harry & Meghan: An African Journey", ducii au dat tot din casă. Prinţul a confirmat neînţelegerile cu fratele lui, William, iar Meghan s-a plâns de cruzimea presei şi de răceala familiei regale.

Istoria se repetă

Văzând cum a decurs povestea lui Harry şi a lui Meghan, este imposibil să nu faci paralela între ceea ce se întâmplă acum şi povestea din 1936, care i-a implicat pe fostul Rege Edward al VIII-lea şi aleasa lui, tot o americancă divorţată, pe numele ei Wallis Simpson.

Ei bine, în acel an, noul rege, unul care se bucura de o popularitate extraordinară, a şocat întreg regatul atunci când a renunţat la tron deoarece a vrut să se căsătorească cu Wallis, o femeie care nu corespundea standardelor regale. De ce? Biserica Anglicană nu accepta divorţul, iar regele era şeful acestei instituţii.

Au trecut 84 de ani de atunci, dar familia regală a rămas obsedată de această poveste. Una care, într-un fel sau altul, s-a repetat.