News

Hărţuire sexuală pe stil vechi. Cum a pierdut Joan Collins rolul din "Cleopatra"?

Hărţuire sexuală pe stil vechi. Cum a pierdut Joan Collins rolul din "Cleopatra"?

Acuzaţiile de hărţuire sexuală de la Hollywood or fi noi, dar aceste lucruri se întâmplă de când lumea în industria filmului şi, să fim serioşi, cam ăsta este mersul lucrurilor în Cetatea Filmului: regizorii sau producătorii filmelor fac avansuri actriţelor frumoase. Joan Collins azi Harvey Weinstein a fost unul dintre predatori, unul deosebit de puternic, ce-i drept, dar înaintea lui au mai fost şi alţii. Şi ne referim chiar la vechiul şi pudicul Hollywood.

Iar una dintre cele care au căzut victime hărţuirii sexuale a fost legendara actriţă Joan Collins, astăzi în vârstă de 84 de ani. Ei bine, superba britanică a mărturisit că a pierdut rolul principal din prestigiosul film Cleopatra pentru că nu a acceptat să se culce cu şeful studioului de film care a rodus pelicula.

Joan Collins, stânga, şi Liz Taylor, dreapta

"Am dat probe pentru Cleopatra de două ori şi am rămas în finală alăuri de altă actriţă. (Producătorul) m-a invitat în biroul lui şi m-a întrebat: Vrei cu adevărat rolul ăsta?. Am răspuns că da. Ei bine, atunci, tot ce trebuie să faci este să fii drăguţă cu mine. Acesta era, în anii 60, un eufemism extraordinar pentru ştiţi voi ce. Dar nu am putut s-o fac. Am izbucnit în lacrimi şi am fugit din biroul lui", povesteşte Joan.

Aşa cum bine ştim, rolul a fost atribuit, într-un final, lui Elizabeth Taylor. Să înţelegem că celebra brunetă a fost... drăguţă cu producătorul?