News

Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru viol şi abuz sexual. Ar putea fi arestat chiar azi

Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru viol şi abuz sexual. Ar putea fi arestat chiar azi

LOS ANGELES, CA - MARCH 26: Producer Harvey Weinstein (L) and actress Rose McGowan arrive to the premiere of "Grindhouse" at the Orpheum Theatre on March 26, 2007 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Controversatul producător de la Hollywood a fost pus sub acuzare pentru viol şi abuz sexual şi ar putea fi arestat chiar în cursul zilei de vineri, scrie The Guardian. Mogului în vârstă de 66 de ani este pregătit să se predea autorităţilor din New York după ce a fost investigat luni de-a rândul.

Este de aşteptat ca cel mai cunoscut producător din cetatea filmului să se confrunte cu acuzaţii legate de abuz sexual din partea a cel puţin unei femei.

Lucia Evans, actriţă şi cântăreaţă, s-a plâns că Weinstein a forţat-o să-i facă sex oral în timpul unei întâlniri de afaceri în 2004. Confrom presei străine, natura exactă a acuzaţiilor formulate de cabinetul de avocatură din Manhattan este neclară. De asemenea, nu este clar dacă Weinstein va fi acuzat în legătură cu afirmaţiile oricărei alte femei. Fostul producător se va preda la o secţie de poliţie înainte de a fi adus la Curtea Supremă de la Manhattan, a raportat New York Post.

Nu mai puţin de 70 de femei l-au acuzat public pe Weinstein de hărţuire sexuală şi asalt în ultimele luni. El a negat toate acuzaţiile de sex non-consensual, iar Ben Brafman, avocatul lui Weinstein, a refuzat să comenteze.

Actriţa Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein că a violat-o acum 20 de ani, a declarat că a fost mulţumită, dar "încă în şoc" la vestea că se aşteaptă ca acesta să se predea. "Încă mai am speranţe", a declarat McGowan. "Sistemul de justiţie este ceva foarte evaziv, sper că în acest caz să funcţioneze pentru că este adevărat, nimic din tot ceea ce s-a întâmplat nu a fost consensual. Sper că asta le dă speranţă victimelor şi supravieţuitorilor din toată lumea, că suntem cu un pas mai aproape de justiţie. Pentru că o victorie este o victorie pentru noi toţi", a spus McGowan. 

Acuzaţiile de viol la adresa lui Harvey Weinstein au dat naştere mişcării #MeToo în care sute de femei au acuzat oameni foarte puternici din business, oameni influenţi din politică şi dub divertisment de abateri sexuale. Producătorul este investigat de poliţia britanică şi americană, dar încă nu a fost arestat. Într-o declaraţie anterioară, un reprezentant al lui Weinstein a spus: "Orice acuzaţii de sex non-consensual sunt negate de domnul Weinstein, iar domnul Weinstein a confirmat în plus că nu au existat niciodată acte de represalii împotriva oricărei femei pentru refuzul avansurilor sale". La începutul acestei săptămâni, procurorii federali americani au deschis propriile investigaţii penale în legătură cu acuzaţiile de agresiune sexuală.

Cu toate acestea, coform surselor de peste Ocean, se aşteaptă ca mogului de la Hollywood să se predea autorităţilor în decursul zilei de vineri.

Foto: Arhiva OK!

Modifică Setările