Agenda

Iată care sunt câştigătorii ediţiei din acest an ai galei American Music Awards VIDEO

Iată care sunt câştigătorii ediţiei din acest an ai galei American Music Awards VIDEO

Justin Bieber, Rihanna sau Drake? Uite cine a cules toţi laurii în 2016!

American Music Awards 2016

A 44-a ediţie a American Music Awards, gala industriei muzicale americane, s-a desfăşurat la Microsoft Theater din Los Angeles, avându-i drept gazde pe modelul american Gigi Hadid şi pe comediantul Jay Pharoah.

Ei au introdus momente semnate de artişti precum Bruno Mars, Lady Gaga, Green Day, Ariana Grande, Nicki Minaj, dar au avut şi ironii la adresa noii conduceri a Statelor Unite.

Ariana Grande s-a impus în cursa pentru trofeul „Artistul anului”, însă canadianul Justin Bieber a fost marele câştigător al galei desfăşurate la Microsoft Theater din Los Angeles, cu patru premii , printre care şi de cel mai bun artist la categoria pop-rock. Acesta a intrat în direct prin intermediul internetului tocmai de la Bologna, unde se află în cadrul turneului său mondial de promovare a albumului "Purpose".

Fosta lui iubită, Selena Gomez, a fost desemnată cea mai bună artistă pop.

Rapper-ul canadian Drake, care stabilise un record pentru ediţia din 2016 a AMA, cu 13 nominalizări primite, a câştigat la doar trei categorii, "Favourite Artist — Rap/Hip-Hop", "Favourite Album — Rap/Hip-Hop" pentru albumul său "Views", şi "Favourite Song — Rap/Hip-Hop", pentru "Hotline Bling".

De asemenea, Rihanna s-a impus la trei categorii, "Favourite Female Artist — Soul/R&B", "Favourite Album — Soul/R&B", cu albumul "Anti", şi "Favourite Song: Soul/R&B", pentru hitul "Work", featuring Drake, în timp ce artista de muzică country Carrie Underwood şi formaţia de rock alternativ Twenty One Pilots au plecat acasă cu câte două premii.

Într-un mod mai puţin obişnuit, albumul lui Prince, "Purple Rain" (1984), a fost desemnat câştigător la categoria pentru cel mai bun soundtrack, la 32 de ani de la lansare, după ce vânzările acestuia au crescut în urma morţii artistului din cauza unei supradoze în luna aprilie. La primirea distincţiei, sora lui Prince, Tyka Nelson, i-a adus un emoţionant omagiu artistului.

Actorul Robert Downey Jr. i-a acordat premiul AMA pentru contribuţii excepţionale în muzică, "Artist of Merit", lui Sting. Distincţia fusese acordată ultima dată în 2008 lui Annie Lennox.

15078541_10153943380261087_5955866997186795484_n

Zayn Malik, fost component al trupei britanice One Direction, şi-a adjudecat premiul pentru „Cel mai bun artist solo aflat la debut”. Acesta a ales în acest în moment o carieră solo, după ce a câştigat şapte premii AMA, inclusiv pe cel de "Artistul anului" în 2014 şi 2015, alături de trupa One Direction.

Cu "Work From Home", Fifth Harmony şi Ty Dolla $ign au câştigat premiul la categoria „Colaborarea anului”.