Lifestyle

"Ideea mea despre o soţie la 40 de ani e că un bărbat ar trebui s-o schimbe cu două de 20, ca pe-o bancnotă!" Ce sex simbol a spus asta?

"Ideea mea despre o soţie la 40 de ani e că un bărbat ar trebui s-o schimbe cu două de 20, ca pe-o bancnotă!" Ce sex simbol a spus asta? camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

A fost unul dintre marii cuceritori ai Hollywoodului, care are în palmaresul lui generos de aventuri nume celebre. Şi au fost nişte vremuri când succesul îl făcea să facă astfel de afirmaţii pline de aroganţă, considerate misogine

Despre el se spune că ar fi avut 13.000 de femei. Desigur, în majoritatea cazurilor când succesul la femei e asociat cu un anumit număr al cuceririlor se exagerează. Dar cert este că Warren Beatty a fost unul dintre cei mai doriţi bărbaţi de la Hollywood - de unde şi afirmaţia: "Ideea mea despre o soţie la 40 de ani e că un bărbat ar trebui s-o schimbe cu două de 20, ca pe-o bancnotă!". Azi, la 83 de ani, probabil că dacă l-am întreba, Warren s-ar scuza elegant că a fost doar o glumă. Dar în vremurile lui de sex simbol, mulţi se mirau că mai avea timp şi de filme, atât de prins era în vârtejul aventurilor. Cu tot cu aroganţa bărbatului care ştia că nicio femeie nu-i poate rezista. Nu degeaba Carly Simon a scris pentru el cântecul "You're so vain", după ce idila ei cu Warren s-a încheiat, cântec care vorbeşte în versuri despre egocentrismul său. "Femeile sunt precum un bol cu măsline. Poţi gusta una sau poţi goli bolul", a mai spus cel care s-a iubit cu Natalie Wood, Julie Christie sau Madonna. Jane Fonda, care i-a picat în mreje în 1959, spunea despre el: "Era atât de frumuşel încât am crezut că e gay". Mai târziu, el i-a întors aşa-zisul compliment, spunând că Fonda i-a făcut cel mai bun sex oral din Los Angeles, graţie capacităţii ei de a-şi deschide larg gura precum un piton când îşi înşfacă prada... Brigitte Bardot şi Angelica Huston s-au numărat şi ele printre cuceririle lui. 

Cu Joan Collins a fost şi logodit. Actriţa a povestit ulterior: "A trebuit să iau vitamine pentru că el lua şi trebuia să-i fac faţă. Voia sex de trei-patru ori pe zi în fiecare zi. Era insaţiabil". Rolul care l-a făcut remarcat în Cetatea Filmului a fost cel din "Splendoare în iarbă" şi inevitabil a avut o aventură şi cu partenera lui din film, Natalie Wood (foto sus). "Warren bifează femeile la scară indurstrială, dar o face cu şarm", avea să spună ea apoi. După succesul cu "Bonnie şi Clyde", alături de Faye Dunaway, au urmat cuceriri precum Julie Christie, Goldie Hawn, Diane Keaton şi Brit Ekland. "Manevra femeile precum un lift. Ştia exact pe ce butoane să apese", spunea aceasta din urmă. Chiar şi Liz Taylor a apărut alături de el la un eveniment monden, dar nu se ştie dacă au fost doar prieteni sau şi amanţi. Printre ultimele lui aventurii sonore a fost cea cu Madonna, care i-a devenit iubită în 1990, la filmările pentru "Dick Tracy". Ea i-a dat semnalul că e momentul să se retragă din ring. În 1991, când a cunoscut-o pe Annette Bening (foto jos), avea deja 54 ani. Iar ea, 33. S-au îndrăgostit pe platourile de filmare ale peliculei "Bugsy". În următorul an, s-a căsătorit cu ea, iar cei doi au patru copii: pe Stephen, de 29 de ani, pe Benjamin, de 26 de ani, pe Isabel, de 24 de ani şi pe Ella, de 21 de ani. Dintre ei, Stephen s-a declarat transgender în 2012.

În egală măsursă, însă, cariera lui actoricească a fost pe culmi. Este actorul care a trecut puntea între generaţii, câştigând admiraţia lui Katharine Hepburn, Gary Cooper, Stanley Kubrick, Dustin Hoffman, dar şi a lui Halle Berry sau Josh Hartnett. Şi împarte cu Orson Weeles onoarea de-a fi nominalizat la 4 categorii ale Oscarului - pentru cel mai bun scenariu, cu "Bulworth", în 1999, pentru cel mai bun film, cu "Bugsy", în 1992, pentru cel mai bun actor în rol principal, cu acelaşi "Bugsy", şi pentru cel mai bun regizor, cu "Reds", în 1982, trofeu pe care l-a şi câştigat. Sunt nominalizări care arată polivalenţa cinematografică a lui Warren, starul ce a excelat ca actor, dar şi ca regizor, scenarist şi producător. 
Foto: Profimedia, arhivă

Comentarii

Modifică Setările