Travel

Idei de călătorie: Ghidul răsfăţului în Dubai

Idei de călătorie: Ghidul răsfăţului în Dubai camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Dacă eşti pregătit să intri din nou în circuitul călătoriilor, cu atât mai mult cu cât ai certificat de vaccinare, îţi recomandăm, în această perioadă, una dintre cele mai exotice şi populare destinaţii pentru români: oraşul-emirat Dubai.

Cosmopolit, luxuriant, dominat de clădiri SF cu înălţimi ameţitoare, acest oraş atrage anual numeroşi vizitatori în căutarea luxului cu L mare, a răsfăţului la SPA-urile tradiţionale şi la plajele exclusiviste, dar şi a etichetelor la cel mai strălucitor mall pe care ţi-a fost dat să-l vezi, celebrul Dubai Mall. Dar oraşul de pe coasta Golfului Persic nu înseamnă doar lumini, clădiri din sticlă şi alte astfel de extensii ale bogaţiei.

Cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite îţi dezvăluie, dacă ştii să cauţi, şi o latură boemă şi neaşteptat de modernă, numai bună de gustat de către firile artistice. Dacă eşti, de exemplu, un admirator al artei contemporane, ai la dispoziţie un centru de expoziţii deschis în permanenţă, amplasat pe o bucată de pământ înconjurată de apele pârâului Dubai, pe numele lui Jameel Arts Centre. Clădirea găzduieşte 10 spaţii pentru galerii, şapte grădini cu vegetaţie specifică deşertului, un restaurant şi un magazin.

Alege să te cazezi la un hotel-butic: serviciile sunt regeşti, iar preţurile… pământeşti

Tot despre artă este vorba şi dacă alegi să înnoptezi la unul dintre cele mai noi hoteluri din oraş, Indigo Dubai Downtown, inaugurat în octombrie anul trecut pe malul canalului Dubai Creek, în apropiere de celebra clădire Burj Khalifa şi de Dubai Mall. Acest hotel-butic nu te îmbie doar cu servicii ireproşabile, ci şi cu cele peste 200 de obiecte de artă ale artiştilor locali, majoritatea tablouri, expuse pe aproape toţi pereţii spaţiilor comune. Ai, aşadar, o şansă să guşti atât din ospitalitatea locală, cât şi din moştenirea culturală Emirati. Totul pentru un preţ mai mult decât accesibil, care porneşte de la 374 lei/noapte, cu mic-dejun inclus.

Testează SPA-ul ca-n palatul sultanului

Dubaiul este renumit pentru centrele SPA de cinci stele, aşa că trebuie să încerci şi aşa ceva. Noi te trimitem într-unul dintre cele mai luxoase locuri de acest gen, impresionantul Saray Spa din cadrul hotelului Marriott Marquis, cel mai înalt hotel de cinci stele din lume. Este un centru wellness în care simţurile îţi vor fi ameţite de răsfăţ şi-n care angajaţii te vor trata ca pe o vedetă.

Cele 17 camere ale SPA-ului oferă servicii precum ritualul Hammam-ului, masaje inedite precum cel cu bule de săpun, reflexoterapie, aromoterapie, saună, Jacuzzi şi spaţii de relaxare decorate exotic. Înainte sau după ce plonjezi în răsfăţ, trebuie să te animi la eleganta piscină a hotelului, care-ţi oferă o vedere panoramică asupra colecţiei de zgârie-nori. Apoi, după atâta distracţie în apă, răsfăţul poate continua cu un ceai de după-amiază la cafeneaua La Farine, acolo unde poţi savura şi prăjituri făcute în casă. Sunt delicioase, aşa că atenţie şi la siluetă!

Bucătărie din întreaga lume şi fine dinning, pe plajă sau la înălţime

Un capitol greu al călătoriei prin Dubai îl reprezintă gastronomia, un capitol la care a acest oraş oriental stă excelent. Şi nu, nu vorbim despre bucătărie tradiţională din lumea arabă, ci despre fine dining, termenul care descrie cel mai bine oferta restaurantelor cu pretenţii din acest oraş cosmopolit. Cosmopolită este şi bucătăria, într-un loc în care majoritatea locuitorilor sunt străini. Dacă eşti adeptul spaţiilor outdoor, e musai să faci o vizită la noul restaurant de pe plajă Koko Bay, deschis în august 2020. Situat la baza insulei în formă de palmier Palm Jumeirah, localul se mândreşte că aduce Insula Bali în Dubai. Şi chiar o face, de la preparatele culinare, la decorul exotic şi până la personal. Dacă vrei să guşti din felurile delicioase de mâncare şi din atmosfera boemă, de restaurant beachfront, fă o rezervare din timp. De preferat, cu multe săptămâni înainte.

Dacă nu găseşti loc la Koko Bay, încearcă la The Maine, o braserie tipic englezească în inima Dubaiului, situată în apropierea Dubai Marina, care te îmbie cu delicatese pe bază de fructe de mare, cu stridiile la putere. Încearcă acolo şi vita şi, de altfel, cam tot ce-ţi recomandă chelnerii, pentru că o fac cu simţ de răspundere.

În caz că eşti genul cochet, poţi admira Turnurile Emirates de pe terasa elegantului restaurant cu aer parisian La Cantine de Faubourg, care se vrea mai mult decât un local: un rendez-vous artistic, în care muzica se îmbină cu mâncarea bună.

Cum în locurile fine nu te poţi afişa oricum, îţi recomandăm să ai la îndemână şi ţinute de seară, pentru a respecta dress code-ul impus de majoritatea localurilor din Dubai.

Comentarii

Modifică Setările