Vedete

Îl mai ştii pe Laurenţiu Cazan? Azi împlineşte 61 de ani

Îl mai ştii pe Laurenţiu Cazan? Azi împlineşte 61 de ani camera-retro icon Vezi galeria 17 poze

Creatorul hitului "Say something" a dispărut brusc din showbiz şi trăieşte retras, oferind recitaluri ocazionale.

La începutul anilor '90. Laurenţiu Cazan, proaspăt reîntors în ţară, era unul dintre cei mai apreciaţi artişti, piesa lui “Say something” fiind difuzată mereu pe toate posturile de radio şi de televiziune, precum şi în toate concertele sale. Nemaivorbind despre apariţiile sale la Cerbul de Aur! Apoi, interpretul a dispărut din peisajul artistic. Surse cancan.ro afirmau că ar fi renunţat la viaţa agitată din Bucureşti pentru cea din Buzăul natal.

Puţini ştiu că, pe lângă chitară, Laurenţiu Cazan ştie să cânte şi la alte 4 instrumente: vioară, pian, muzicuţă şi tobe. Vioara şi pianul le-a studiat în copilărie, iar mai târziu, fiind autodidact, a învăţat să cânte la chitară (acustică, electrică, bas) şi a descifrat şi tehnica percuţiei.

Iniţial, a făcut parte din Orchestra Liceului de Muzică din Bacău, unde cânta la vioară, într-un taraf. Apoi, a trecut la muzică uşoară, făcând parte din mai multe formaţii: Omicron (1973-1978), Nona (1978-1979) alături de Mihaela Runceanu, Apollo a Teatrului „Toma Caragiu”, Ploieşti (1980-1981), Litoral (1981-1982), Cromatic (1985-1986), Sfinx (1986-1990). 

Laurenţiu Cazan a debutat în anul 1982 cu piesa “Uită tristeţea”, iar în 1991 s-a stabilit în Olanda, decizie de moment, deoarece câţiva ani mai târziu s-a reîntors în ţară. Compozitor, textier şi orchestrator, pe parcursul carierei sale a interpretat melodii atât în limba română cât şi în alte 8 limbi străine. Ultimul său album, “Şi iarăşi voi zbura“, a fost lansat în 2003. 

În ultimii ani, s-a reîntors în Buzău, locul unde, de altfel a şi copilărit, şi duce o viaţă modestă, dar liniştită. Vizibil îmbătrânit şi cu câteva kilograme în plus, Laurenţiu Cazan, cel care a fost clasificat drept prima vedetă autentică din România care s-a impus pe piaţa muzicală occidentală după Revoluţie, refuză să mai apară în emisiuni de divertisment deoarece le consideră decadente şi nu doreşte să-şi asocieze imaginea cu noua generaţie de artişti. 

În schimb, preferă să cânte din când în când în pub-uri de calitate şi pe la diferite cenacluri, este invitat să jurizeze concursuri muzicale pentru juniori şi mai are câteva apariţii la postul naţional de televiziune.

O apariţie notabilă a fost cea de la sfârşitul acestui an, la Teatrul Naţional din Cluj, pe scena căruia a urcat alături de Semnal M şi Mircea Baniciu.

Laurenţiu Cazan nu a fost niciodată căsătorit, însă a fost considerat un adevărat Don Juan în tinereţe, acesta trăind o poveste e de dragoste intensă cu Marina Voica, pe vremea când el avea 24 de ani şi artista 47 de ani. 

Cuceririle sale sunt, însă, mult mai multe, şi nu de puţine ori a ţinut primele pagini ale ziarelor cu relaţiile sale, majoritatea clandestine. Cu ani în urmă s-a zvonit în presă că acesta ar avea doi copii, o fată şi un băiat, făcuţi cu femei diferite, pe care, însă artistul nu a dorit să-i recunoască. Conform Libertatea, Laurenţiu Cazan locuieşte într-un apartament dintr-un bloc modest din Buzău, alături de partenera sa, de profesie economistă.

Modifică Setările