News

Îl mai ştii pe medicul Radu Zamfir, supravieţuitorul accidentului aviatic din Apuseni? Iată ce spune despre soţia şi fiicele sale

Îl mai ştii pe medicul Radu Zamfir, supravieţuitorul accidentului aviatic din Apuseni? Iată ce spune despre soţia şi fiicele sale camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

La 5 ani de la tragedia în care au murit studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, ”Eroul din Apuseni” ne arată o altă latură a sa.

Presa l-a numit medicul erou din Apuseni, în urma tragicului accident despre care nu-i place să-şi amintească. El îşi spune simplu, Radu Zamfir, chirurg. Un chirurg căruia îi sunt recunoscători sute de pacienţi, el reuşind să rezolve dintre cele mai complexe cazuri.

Astăzi, Radu Zamfir este considerat de specialiştii în domeniu unul dintre cei mai buni chirurgi din România pe zona digestivă. Totodată este şi director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, efectuând până acum peste 600 de intervenţii de acest tip. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

La 45 de ani, medicul Radu Zamfir are o familie frumoasă, este căsătorit tot cu o doctoriţă şi au împreună două fetiţe: pe Lavinia şi Sonia (3).

Şi, pe lângă adrenalina pe care o simte în sala de operaţii, îi place să-şi testeze limitele şi în viaţa de zi cu zi, fiind pasionat de motoare şi de sporturi extreme.

Mircea Dinescu a vrut să-i testeze şi abilităţile culinare, invitându-l la el, la Cetate, şi depănând amintiri şi impresii la "Politică şi delicateţuri".

În domeniul gastronomiei, chirurgul Radu Zamfir îşi recunoaşte limitele: se declară specialist în grătare, aşa că, în bucătăria poetului, a asistat atent la prepararea unui pui umplut cu castraveciori muraţi, pe pat de linte - o reţetă inventată pe loc de Dinescu.

După ce mâncarea a fost gata, cei doi au coborât în cramă, iar medicul Radu Zamfir a povestit despre hobby-urile sale - motociclismul şi scuba diving, dar a vorbit şi despre fiicele sale şi despre cum şi-a cunoscut soţia.

Iată cum l-a primit Mircea Dinescu pe Radu Zamfir la Cetate: