News

Ileana Stana Ionescu, o viaţă de poveste. Actriţa e schimbată radical din cauza problemelor pe care le trăieşte

Ileana Stana Ionescu, o viaţă de poveste. Actriţa e schimbată radical din cauza problemelor pe care le trăieşte camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Ileana Stana Ionescu a renunţat la teatru şi a ales să trăiască într-o casă retrasă şi mult visată, dar nu s-a gândit niciodată că felul ei blând de a se purta cu oamenii o va costa foarte scump. Astăzi, la 82 de ani, supărările pe care le trăieşte au slăbit-o teribil.

A cochetat 60 de ani cu teatrul şi cu filmul, a făcut roluri memorabile, dar în viaţa ei nu au existat, cu adevărat, decât două personaje: soţul ei şi fiul lor, Andrei.

Astăzi, Ileana Stana Ionescu încearcă să îşi ascundă suferinţa, dar problemele ce o apasă nu îi dau pace. Simpatica actriţă şi soţul ei trăiesc acum într-o casă în care plouă şi miroase a mucegai, chiar dacă le-au trecut pragul cel puţin cinci echipe de muncitori. Cei doi au vorbit despre momentele care îi încearcă atât de rău şi în emisiunea Happy Hour, dar de atunci nu s-a schimbat nimic.

Ileana Stana Ionescu, o viaţă cu lumini şi umbre

A vrut să fie jurnalistă, pentru că i se părea o profesie tentată, dar viaţa a avut un alt plan, a trimis-o pe scenă. ''Mi-a plăcut gimnastica artistică, am fost şi campioană, am făcut şi călărie, dar nu m-am visat niciodată actriţă'', îşi aminteşte fermecătoarea actriţă. În teatru ajunge din întâmplare. Joacă într-o piesă de Moliere, e văzută şi plăcută, apoi dă concurs la Teatrul din Piatra Neamţ, unde rămâne câţiva ani. Întâlnirea cu Beligan îi schimbă însă radical drumul. Faimosul actor o sfătuieşte să vină la Teatrul Naţional.

Crede că fără iubire nu se poate face nimic pe lume, nicio profesie. Ileana Stana Ionescu îşi dedică viaţa unui singur personaj, soţul ei, Andrei, şi el tot actor. Se căsătoresc când ea avea 19 ani şi visa mult. El o ponderează, o susţine. ''Mariajele întemeiate la o vârstă fragedă sunt mai rezistente, te modelezi unul după celălalt, devii mai tolerant'', mărturisea marea actriţă.

Din dragostea lor se naşte un băiat, care acum e medic în America. Joacă mult, primeşte roluri ce o ajută să îşi dovedească talentul, dar acest fapt o ţine departe de bucuria de a fi din nou mamă. Nepoţelul ei de nouă ani completează astăzi tot acest tablou.

 

Modifică Setările