Agenda

Ilinca şi Alex Florea, în această seară pe scena Eurovision

Ilinca şi Alex Florea, în această seară pe scena Eurovision

Doar câteva ore ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2017, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoţia intrării în concurs a reprezentanţilor noştri.

Calificarea României în finala din 13 mai se va decide astăzi, în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

„Intrăm în semifinală cu încredere în sansele noastre. Avem o piesa bună şi un show puternic, pentru care am primit feedback foarte bun din partea fanilor şi a jurnaliştilor”, au declarat Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision, înainte de a doua semifinală.

România intră în competiţie pe poziţia 5, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de  Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Ucraina, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu, Radu Andrei Tudor şi Sonia Argint Ionescu.

_________________________

Prin ţinutele purtate de ei, Ilinca şi Alex s-au clasat în top 10 apariţii, iar fotografii cu cei doi au umplut site-urile internaţionale.

„M-am simţit că un star internaţional!”, a mărturisit tânăra de 18 ani, aflată pentru prima dată la o întâlnire cu covorul roşu. „M-am simţit frumoasă în rochia mea de la Athena Philip. Oamenii strigau după mine, iar fanii mă rugau să mă pozez cu ei. Îmi pare rău că la sfârşit ne-am grăbit pentru a nu rată momentul lansării baloanelor şi n-am apucat să fac poze cu toţi. Zeci de televiziuni, reviste şi radiouri au avut o mulţime de întrebări... A fost o experinţă unică”, a mai spus Ilinca.

Pe covorul roşu, la Kiev, Ilinca Băcilă a purtat o ţinută foarte elegantă: o rochie roz prăfuit din voal din mătase naturală, o creaţie Athena Philip, ce face parte din colecţia de primăvară-vara 2017.

"Pentru ţinută de red-cârpet a Ilincăi Băcilă, reprezentanta României la concursul Eurovision ne-am propus să readucem în prim plan elegantă şi feminitatea divelor de la Hollywood. Am optat însă pentru o nuanţă de roz pudrat şi aplicaţii din broderie, mărgele şi paiete în nuanţe vesele pentru a fi în acord cu vârstă fragedă a Ilincăi. Croiala a fost aleasă pentru a pune în valoare atuurile fizice ale Ilincăi. Pentru această rochie, creată în atelierul Athena Philip am importat special din Franţa, materiale de cea mai bună calitate şi am dedicat zeci de ore pentru aplicaţiile din zona bustului care au fost realizate manual", a declarat designerul Alina Filip.

Tot ea este cea care a creat ţinută din videoclipul piesei, după indicaţiile stilistice ale Rodicăi Pucă (TVR). Principala cerinţă a fost că rochia să fie galbenă (o culoare vibrantă şi optimistă), să se unduiască în adierea vântului de primăvară şi să îi pună în valoare statura minionă. Rochia cu un decolteu adânc şi o crăpătură discretă pe picior a fost realizată în mai puţin de două zile şi a fost foarte apreciată de fanii internaţionali care au postat pe Instagram capturi din videoclip, însoţite de titlul: Best Style Moment!

Cât despre apariţia în semifinală, Ilinca a dezvăluit cu o săptămâna înaintea concursului ţinută cu care va încerca să îi impresioneze pe fanii din toată lumea: o rochie mini, roşie cu un decolteu discret şi aplicaţii strălucitoare pe cordon, realizată tot în atelierul Athena Philip, realizată la indicaţiile stricte ale echipei postului naţional de televiziune." Este o rochie scurtă, veselă, cu crăpături discrete pe picior care îi va permite Ilincăi să danseze pe scenă pe ritmurile piesei Yodel It! Această este în concordanţă cu nuanţele graficii şi într-un contrast cu ţinută lui Alex Florea care are o tentă rock", a mai adăugat Alina Filip.

Melodia "Yodel It!" se clasează deja pe locurile fruntaşe în topurile realizate peste tot în lume, a fost subiectul vlogurilor internaţională şi a fost desemnată chiar şi printre câştigători de către unele publicaţii on-line internaţionale!