Agenda

Imagini de la filmările pentru "Moromeţii 2"

Imagini de la filmările pentru "Moromeţii 2" camera-retro icon Vezi galeria 29 poze

Una dintre cele mai iubite şi cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei româneşti, „Moromeţii”, are parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Cuzin Toma şi Andi Vasluianu Se anunţă a fi cel mai aşteptat film al lui 2018! Şi asta pentru că, sub bagheta regizorală a aceluiaşi Stere Gulea, filmările pentru „Moromeţii 2” au început deja, reunind nume mari ale cinematografiei în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 - Talpa, din judeţul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda.

Dacă în filmul original Ilie Moromete a fost jucat de Victor Rebengiuc, acum rolul i-a fost încredinţat lui Horaţiu Mălăele.

În rolurile principale mai apar: Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Paştina (Niculae) - la debutul în cinema, alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina ChiriacGeorge MihăiţăMihai Bobonete.

„N-a fost uşor să înlocuim o echipă de actori ca Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu sau Mitică Popescu, sunt nume de referinţă care pot inhiba orice actor. Au trecut însă 32 de ani, era greu de presupus că vom putea continua cu aceiaşi actori, cu atât mai mult cu cât acţiunea este plasată la doar câţiva ani după cea din primul film. Dar sunt foarte încrezător în calităţile şi talentul noii echipe de actori şi sper că voi reuşi să iau ce e mai bun de la ei”, a declarat regizorul Stere Gulea.

„Cred că va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a ţăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experienţe sociale dezastruoase”, spune actorul Horaţiu Mălăele.

Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva - la Slatina.

"Moromeţii 2" este o producţie Libra Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Studioului Cinematografic al Ministerului Culturii. Filmul va avea premiera în cinematografele din România la 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Transilvania Film.

FOTO: Daria Tucă, Vlad Cioplea, Facebook

Modifică Setările